Home

Amb motiu de la presència de Barcelona en la Biennal Internacional d'Arquitectura de Buenos Aires, com a ciutat convidada d'honor, l’Ajuntament de Barcelona i l’Institut Ramon Llull han organitzat un programa de conferències i una exposició, que inclou un programa acadèmic, i que tindran lloc en la Usina del Arte.

A més d'aquesta representació oficial, Barcelona tindrà presència en altres espais culturals de la ciutat a través d'un extens programa d'arts escèniques, conferències i un cicle de cinema.

 

Conferències

DISERTACIONS BA17

El programa de conferències, Barcelona, arquitectures d'una Ciutat, proposa una aproximació a l’arquitectura des del valor que aquesta té com a patrimoni dels ciutadans i ciutadanes. Barcelona ja no parla d’urbanismes clàssic, sinó de l’arquitectura urbana, canviant les eines per situar el focus del suport urbà de la ciutat en la vida dels seus veïns i veïnes.

Exposició

EXPOSICIÓ

L’exposició presenta una selecció de cinc projectes d’arquitectura i urbanisme que relacionen l’arquitectura amb la participació ciutadana: la cooperativa de vivendes La Borda, el conjunt d’equipaments de Fort Pienc, la restauració del Turó de la Rovira, la rehabilitació de la fàbrica Fabra i Coats i els habitatges per a gent gran de Torre Júlia.
Comissariada per David Aceves, Juan Carlos Ariel Cavilli i Toni Casassas.

Programa acadèmic

PROGRAMA ACADÈMIC

Dins de l'espai expositiu de Barcelona, a Usina del Arte, tindrà lloc una jornada d’intercanvi, conduïda pels comissaris de l'exposició, entre estudiants d’arquitectura de Barcelona i Buenos Aires per compartir els seus projectes.

Activitats paral·leles

ACTIVITATS PARAL·LELES

Barcelona a Buenos Aires estarà present també fora del marc de la Biennal Internacional d'Arquitectura, en altres espais culturals de la ciutat, a través d'un extens programa d'arts escèniques, música, cinema i conferències.


AGENDA

Totes les activitats que l'Institut Ramon Llull i l'Ajuntament de Barcelona organitzen en el marc de la presència de Barcelona com a ciutat convidada a la Biennal Internacional d'Arquitectura de Buenos Aires.
Programa oficial en la Bienal (Barcelona, arquitecturas de una ciudad). PDF en espanyol
Actividades Paralelas en la ciudad (De Barcelona a Buenos Aires). PDF en espanyol

Placeholder portfolio image Daniel Mòdol

10-Octubre // 9:30h
La Usina del Arte, Sala simfònica
Arquitecte i Urbanista per l'Escola d'Arquitectura de Barcelona, és professor del departament d'urbanisme i ordenació territorial. Autor de diversos projectes d’arquitectura, urbanisme i espai públic a Barcelona, té diverses publicacions en les quals reflexiona sobre aquesta ciutat.
Actualment és regidor d'Arquitectura, Paisatge Urbà i Patrimoni de l'Ajuntament de Barcelona, regidor del Districte de Sarrià-Sant Gervasi, President de la Fundació Mies Van Der Rohe, vicepresident de BIMSA, president de l'Institut Municipal de Paisatge Urbà i president de la Comissió d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat.
Ha rebut diversos premis i esments nacionals i internacionals. L’any 2014 va ser seleccionat pels Premis Archmaraton per la seva ampliació del mercat de la Guineueta a Barcelona.

Placeholder portfolio image Mar Santamaría

10 formas (posibles) en las que Barcelona podría desaparecer. 10-Octubre // 10:00h
La Usina del Arte, Sala simfònica
L'arquitecta i urbanista Mar Santamaría és sòcia de l'estudi 300.000 km/i docent de l'Escola d'Arquitectura de Barcelona (UPC), l'Institut d'Arquitectura Avançada de Catalunya i el Master en Restauració de Monuments d'Arquitectura (MRM). A través de la cartografia i l'anàlisi de dades, com a eines claus per a la presa de decisions i l'apoderament, els seus projectes recents analitzen les línies estratègiques del nou model urbà de Barcelona i la seva àrea metropolitana, més innovador, sostenible i obert a la ciutadania.

Placeholder portfolio imageAdrià Goula

Re-edificar. 10-Octubre // 10:30h
La Usina del Arte, Sala simfònica
Arquitecte per l'Escola d'Arquitectura de Barcelona inicia la seva carrera professional com a fotògraf d'arquitectura el 2004. Professor de fotografia d'arquitectura a l'Escola Sert (2010 - 2915), actualment dona classes a l'Escola de Disseny Elisava de Barcelona. El seu treball, recollit en nombroses publicacions, se centra en la forma, les traces i la memòria, en una aproximació a la fotografia entesa com a mitjà per crear imatges abstractes autosuficients. Utilitza el paisatge i les natures mortes per generar imatges on la bidimensionalitat, la composició, la imperfecció i l’abstracció són protagonistes. Ha exposat a galeries de França i Espanya i ha participat a diferents festivals. L'any 2011 publica De-Construcción que confronta elements en construcció amb altres en demolició. El seu treball Re-Edificatoria formà part del pavelló espanyol de la Biennal de Venècia 2016, guardonat amb el Lleó d'Or.

Placeholder portfolio image Oscar Guayabero

La ciudad como espacio de felicidad. 10-Octubre // 11:00h
La Usina del Arte, Sala simfònica
S’autodefineix com a para-dissenyador i el seu treball es desenvolupa entre la teoria, la crítica i l’anàlisi del disseny i l’arquitectura. Actualment combina la docència en l’àrea de la historia del dsseny i la imatge amb l’assessoria en comunicació de l’Ajuntament de Barcelona i el comisariíta d’exposicions com Disseny per viure (2015) al Museu del Disseny de Barcelona.
Responsable de la secció d’arquitectura del diari Avui (2007-2010), és autor de llibres sobre disseny i arquitectura. Recentment ha publicat Retrato imperfecto de Curro Claret. Conversación polifónica sobre diseño y otras cosas. Oscar Guayabero

Placeholder portfolio image Ramon Faura Coll

La otra arquitectura (preguntas desde una casa-museo). 10-Octubre // 11:30h
La Usina del Arte, Sala simfònica
Arquitecte i doctor en Història de l'Arquitectura (ETSAB). Ha estat professor d'Història de l'arquitectura a l’ETSAB i actualment és coordinador de l'àrea de socials a l'Escola de disseny i ingenieria Elisava.
Redactor cap de Quaderns d’Arquitectura i urbanismo (2003-2006), ha co-comisariat l’exposició Arquitectures sense lloc (2009) y el Fadfest (2017) sobre turisme. Col·labora amb diferents mitjans i és autor de les monografies Louis XIV in Royal Costume: The Decapitation of the mystical body (2010); La màquina Versalles (2014); Desplaçament i ruïna (2015).
CCompagina la seva carrera acadèmica amb la musical (ha publicat vuit àlbums amb diferents formacions).

Placeholder portfolio image Josep Maria Montaner

Barcelona contemporánea: cultura del habitar y espacio público. 10-Octubre // 12h
La Usina del Arte, Sala simfònica
Arquitecte amb estudis d'antropologia i història moderna.
Autor de més de 40 llibres de teoria, història i crítica d'arquitectura, ha assessorat en urbanisme a la Generalitat de Catalunya, la Junta d'Andalusia i les ciutats de São Paulo i Buenos Aires. Actualment és codirector del Laboratori de l'Habitatge Sostenible i ha impartit masters a Barcelona i Mèxic DF. Escriu sobre política, arquitectura i urbanisme a El País.
Actualment és regidor de vivenda i del districte de Sant Martí

Cerca de tu casaCerca de tu casa (2016)

de Eduard Cortés
10-Octubre // 17h
Espai: Casal de Catalunya
Musical sobre els desnonaments que van tenir lloc a Barcelona amb motiu de la darrera crisi econòmica

>Barcelona nit d’estiuBarcelona nit d’estiu (2013)

de Dani de la Orden
10-Octubre // 19h
12-Octubre // 17h
Espai: Casal de Catalunya
Sis històries d'amor entrecreuades i esdevingudes durant la nit del 18 d'agost de 2013 quan el cometa Rose va creuar el cel de la ciutat de Barcelona oferint un espectacle únic.

Titzina TeatreTitzina Teatre

Distancia siete minutos
10 i 11-Octubre // 20:30h
Xirgu Espacio UNTREF
Coincidint amb l’enviament i aterratge del robot espacial Curiosity, Félix, un jove jutge, es veu obligat a abandonar la seva casa, afectada per una plaga de tèrmits i instal·lar-se durant uns dies al domicili familiar. Els interrogatoris al jutjat, així com la convivència amb el seu pare, treuran a relluir temes fonamentals com la justícia, el destí i la felicitat.
Poder desxifrar ‘la distància que separa a les persones’ és la clau d’aquesta obra que va necessitar feina de documentació: Titzina Teatre van treballar dos mesos amb reclusos de la presó La Model de Barcelona i van visitar un jutjat de Cerdanyola del Vallès per observar la quotidianitat dels processos judicials i com arbitren els jutges ‘la distància’ entre persones.
La companyia Titzina conserva en aquest espectacle la seva essència: teatre de creació a partir del treball de camp i la combinació de drama i comèdia.

Idea i direcció: Diego Lorca i Pako Merino
Producció: Titzina Teatre
Duració aproximada: 1:30h

En construcciónEn construcción (2001)

de José Luis Guerín
11-Octubre // 17h
Espai: Casal de Catalunya
Documental que mostra la transformació del barri del Raval a través de la vida d'alguns dels seus veïns.

Los TarantosLos Tarantos (1963)

de Francisco Rovira Beleta
11-Octubre // 19h
13-Octubre // 17h
Espai: Casal de Catalunya
Els grans ballarins Antonio Gades i Carmen Amaya protagonitzen una versió flamenca de Romeu i Julieta.

Albert PlaConcert d'Albert Pla

A pleno pulmón
11-Octubre // 22:00h
La Tangente
Recital d’Albert Pla amb una guitarra. Sol, en estat pur, Albert Pla teatralitza les seves cançons i aconsegueix un espectacle d’una poètica inusual devastadora. Cançons que expliquen històries tràgiques i delirants, quotidianes i sorprenents, delicades i brutals, crues i surrealistes on el botxí també és víctima i la calma es transforma en tempesta, la comèdia conviu amb la tragèdia i la serenor desemboca en disbauxa. Tot per fer evident l’estreta línia que separa el bé del mal, el blanc del negre, el positiu i el negatiu.

Albert Pla

Àngels MargaritÀngels Margarit

Workshop-conferencia «contenedores y distancias»
12-Octubre // 14h
Teatro San Martín / Punto de Encuentro 11 FIBA - Av. Corrientes 1530
Programació FIBA
Taller y conferencia sobre el proyecto URBS, laboratorio que trabaja a partir del cuerpo y el movimiento en el espacio urbano, que nace en 2004 y se ha desarrollado en diferentes contextos (danza, educación, comunidad, arte y arquitectura).
La actividad se centra en diferentes propuestas de trabajo, investigaciones, reflexiones, acciones e instalaciones sobre el movimiento y el cuerpo entendido como medida, espacio y contenedor de memoria centrándose en su presencia e intervenciones en espacios urbanos.
Àngels Margarit es bailarina, coreógrafa y pedagoga. Pertenece a la primera generación de bailarines contemporáneos del Institut del Teatre de Barcelona y desde 1985 dirige la compañía Mudances. En el campo de la improvisación ha colaborado con Andrés Corchero, María Muñoz, Alexis Eupierre y Mónica Valenciano y ha creado piezas de vídeo-danza. Ha impartido cursos, talleres y repertorio en varios países y ha sido galardonada con premios como el Nacional de Danza de Cataluña en tres ocasiones, el Premio Ciudad de Barcelona de las Artes Escénicas 1993, el Gran Prix del concurso coreográfico de Bagnolet en 1998, el Premio Nacional de Danza 2010 en la modalidad de creación y el de Danza y Coreografía de Suiza de Creación actual (junto a Thomas Hauert) en 2013. Desde diciembre de 2016 es directora del Mercat de les Flors.

OcañaOcaña. Retrato intermitente (1978)

de Ventura Pons
12-Octubre // 19h
Espai: Casal de Catalunya
Documental que retrata la Barcelona postfranquista a través de la mirada transgressora de l'artista José Pérez Ocaña.

Placeholder portfolio image Flores & Prats

La disciplina de lo existente. Sobre la nueva Sala Beckett de Barcelona. 12-Octubre // 19:15h
La Usina del Arte, Sala simfònica
Estudi dedicat a la confrontació de la teoria i la pràctica acadèmica amb l'activitat projectual i constructiva. Els seus projectes se centren en la rehabilitació d'estructures en desús i la participació veïnal en el disseny d'espais públics urbans i la capacitat per generar comunitat. També han experimentat amb l'ús de la pel·lícula per documentar l'arquitectura o amb menús d'arquitectura comestible.
El seu treball s’ha exposat a la Biennal d'Arquitectura de Venècia en 2012, 2014 i 2016, i ha rebut premis internacionals. Professors de Projectes a l'Escola d'Arquitectura de Barcelona, han dirigit tallers en universitats d'Estats Units, Gran Bretanya, Austràlia, Itàlia, Dinamarca, Mèxic, Bèlgica, Noruega i Argentina. Han publicat el llibre Pensado a Mano. La Arquitectura de Flores & Prats, (2015) i un monogràfic a la revista Arxivis #1.

Franc AleuFranc Aleu

Piel de luz
13-Octubre // 9:30h-12:00h
Usina del Arte
Conferencia que realiza un recorrido por la transversal obra de este artista multidisciplinar especializado en producciones audiovisuales que generan espacios emocionales, singulares y únicos.
Partiendo de la fotografía, su carrera ha derivado a disciplinas como el mapping o la producción audiovisual, siempre destacando el uso de la luz en diversas formas. Su carrera ecléctica aprovecha la evolución de las tecnologías y, con un claro espíritu wagneriano, incorpora diversas disciplinas en búsqueda de la emoción. Sus trabajos en el campo de la ópera, junto a grandes escenógrafos y directores, se han presentado en los principales teatros del mundo y le han permitido trabajar con arquitectos, así como diseñar un pabellón para la Expo de Zaragoza. Es autor del singular espacio gastronómico “Opera Samfaina” y de la instalación “El somni” que dirigió con los hermanos Roca, conocida por ser la primera gran ópera gastronómica de nuestros tiempos.
Imparte clases magistrales y ponencias en los principales centros culturales europeos. Habitual colaborador de La Fura dels Baus, ha realizado la videografía y los efectos visuales de numerosas piezas de teatro, danza y ópera para el Gran Teatre del Liceu de Barcelona, la Scala de Milán, La Monnaie de Bruselas, el Teatro Colón de Buenos Aires, el Maggio de Florencia y la Wiener Taschenoper de Viena.

Toni MiraToni Mira

Conferència «Pedres. Píxel. Pell»
13-Octubre // 14h
Teatro San Martín / Punto de Encuentro 11 FIBA - Av. Corrientes 1530
Programació FIBA
Totes les arts poden arribar a tenir una bona relació amb l’arquitectura, però la dansa i el vídeo, a més de compartir-hi com a principal motor l’«espai», tenen la capacitat de poder habitar l’arquitectura, ocupar-la, abraçar-la. La dansa i el vídeo donen una nova lectura als espais i explorar les seves dimensions narratives, dramàtiques i poètiques. La pròpia arquitectura té la facultat i gratitud d’escollir aquests llenguatges i transformar, destacar i accentuar els moviments (“el temps”) dels cossos i les imatges. Pedra, píxel i pell en contacte íntim. Arquitectura en moviment.
Actor, ballarí i coreògraf, Toni Mira va fundar la companyia Nats Nus Dansa el 1987 i ha generat una particular compilació coreogràfica on la dansa, el teatre i l’ésser humà apareixen com objecte de reflexió. Estudiant d’arquitectura tot i que no es va arribar a graduar, és coneixedor de l’espai, sempre protagonista a la seva obra. Entre la seva producció destaquen els seus treballs de vídeo-dansa i les seves col·laboracions amb companyies de dansa i teatre com el Ballet Contemporani de Barcelona, la Companyia Diversions, l’Institut del Teatro i Dagoll Dagom. L’any 2010 va rebre el Premi Nacional de Dansa de Catalunya.

Antoni HervàsAntoni Hervàs

Conferencia performátiva El misterio de Caviria
13-Octubre // 16h
Teatro San Martín / Punto de Encuentro 11 FIBA - Av. Corrientes 1530
Programació FIBA
Conduir a l’espectador a través de les cendres de “El misteri de Caviria” per assistir a la col•lisió de dues mitologies (la del cabaret barceloní i la grega clàssica). Un espectacle nòmada de cobla-terror, tan aparentment fràgil com de característiques frankensteinianes, capaç de reestructurar-se i adaptar-se en funció de l’espai on es desenvolupa. Formalizat com a exposició de dibuix expandit, activacions efímeres realitzades als ciments d’espais desapareguts, publicacions, col•laboracions amb llegendàries figures de l’esport i el món de l’espectacle o, com en auqest cas, una conferencia performativa.
Antoni Hervás és un artista visual que documenta a partir del dibuix aquells indicis que evidencien el misticisme que resideix en allò quotidià. L’acceptació de la seva autenticitat testimonial depèn de la voluntat de creure. Narracions efectistes extraordinàriament pròximes i arrelades a la cultura popular, permeten que realitat i ficció es donin la mà per ballar fins convertir-se en quelcom veritable.

Barcelona era una fiestaBarcelona era una fiesta
(Underground 1970-1980) (2010)

de Morrosko Vila-San-Juan
13-Octubre // 19h
Espai: Casal de Catalunya
Retrat d'una generació rupturista que, vinguda de tota Espanya, va donar lloc a un espai de llibertat, una autèntica revolució de costums i una explosió de creativitat.

Sala BeckettToni Casares + Flores i Prats Arquitectes

Col·loqui «La nova Sala Beckett. Arquitectura, memòria i dramaturgia»
13-Octubre // 19:00h
Teatro San Martín / Punto de Encuentro 11 FIBA - Av. Corrientes 1530
Programació FIBA
Xerrada entre Toni Casares, director de la Sala Beckett Obrador Internacional de Dramatúrgia, i els arquitectes Ricardo Flores i Eva Prats, responsables de la rehabilitació de l’edifici que acull actualment la Sala Beckett inaugurada a finals de 2016.
Explicació tècnica i artística sobre la filosofia que va inspirar el projecte de conversió de l’antiga Cooperativa “Pau i Justícia” del Poblenou en la nova seu de la Sala Beckett, que va posar l’èmfasi en el procés, la relació arquitectes-client i la influència de l’espai en la concreció del projecte artístic

 Joan Català Joan Català

Pelat. Movimient, Equilibri, Poesia
13-Octubre // 19:30h
14-Octubre // 16h // en el marc del festival Clave 13/17
Centro Cultural Recoleta
Pelat és una proposta que elimina les fronteres entre la dansa, el circ, el teatre i la performance; entre públic i espectacle. Una revisió natural de tècniques artesanals i records propis. Una mostra canviant i única resultat de la interacció amb l’espectador. Un diàleg entre l’home i l’objecte que a partir d’un gest dóna espai a la imaginació per compartir experiències i responsabilitats en un ritual efímer.

Idea i direcció: Joan Català
Video Pelat

La partidaCompanyia Vero Cendoya

La partida
14, 15 i 16-Octubre // 16h
Manzana 30 Villa 20 / Club Atlético Virgen Inmaculada Carrillo
Programació FIBA
Espectacle de dansa i futbol per ser representat en un camp de futbol, una sala o al carrer. El públic ha d’estar situat al voltant, en unes grades. Porten cinc ballarins a un camp de futbol i a la vegada exposen a cinc futbolistes en una forma teatral.
  • 5 ballarins i 5 futbolistes
  • Un camp de futbol
  • Un àrbitre
  • Reunits en una peculiar partida amb regles pròpies
  • Una reflexió sobre la vida en 55 minuts de partit.
  • Utilitzen aquest diàleg per plantejar-nos interrogants vitals.

Direcció i coreografia: Vero Cendoya
Direcció musical: Adele Madau
Texts d’Eduardo Galeano
Video La partida


PREMSA

Notes de premsa i notícies relacionades amb el projecte.

Articles

Mòdol
Mòdol

El model d’arquitectura de Barcelona, premiat a la Biennal Internacional d’Arquitectura de Buenos Aires

La biennal argentina reconeix Barcelona, que enguany n’és la ciutat convidada d’honor, amb el Premi BIENALBA a una nova visió urbana de les ciutats

Daniel Mòdol destaca que rebre el guardó és “un honor i un al·licient més per seguir consolidant una manera de fer arquitectura que ha fet de Barcelona un referent mundial”

Més info...
Mòdol
Mòdol

Mòdol i Montaner ressalten a Buenos Aires el potencial de l’arquitectura urbana de Barcelona

La capital catalana és la ciutat convidada d’honor a la Biennal Internacional d’Arquitectura de Buenos Aires, que se celebra del 9 al 20 d’octubre a la Usina del Arte de la capital argentina.

Els regidors han participat en les conferències inaugurals de la participació catalana, que presenta, a través d’una exposició i conferències, un concepte de patrimoni que va més enllà de la protecció històrica i té per objectiu destacar l’indubtable valor que l’arquitectura, l’espai públic i el paisatge urbà suposen per a la societat.

Més info...
Recoleta
Recoleta

Dilluns arrenca la Biennal Internacional d’Arquitectura de Buenos Aires amb Barcelona com a ciutat convidada d’honor

La ciutat de Barcelona és la ciutat convidada d’honor a la Biennal Internacional d’Arquitectura de Buenos Aires, que s’inaugura dilluns i s’allargarà fins al 20 d’octubre a la Usina del Arte de la capital argentina. Aquesta Biennal se celebra des de 1985 i s’ha convertit en un dels esdeveniments més importants de la regió, pionera de les Biennals d’Amèrica Llatina i reconeguda dins de la trilogia més rellevant, juntament amb la de Venècia i São Paulo.

Més info...
Barcelona
Barcelona

Barcelona, ciutat convidada d’honor a la Biennal Internacional d’Arquitectura de Buenos Aires

La ciutat de Barcelona és la ciutat convidada d’honor a la Biennal Internacional d’Arquitectura de Buenos Aires, que se celebra del 9 al 20 d’octubre a la Usina del Arte de la capital argentina. Aquesta Biennal se celebra des de 1985 i s’ha convertit en un dels esdeveniments més importants de la regió, pionera de les Biennals de Llatinoamèrica i reconeguda dins de la trilogia més rellevant, juntament amb la de Venècia i São Paulo.

Més info...
Usina del arte
Usina del arte

Barcelona serà la ciutat convidada a la Biennal Internacional d’Arquitectura de Buenos Aires 2017

Barcelona serà la primera ciutat convidada a la Biennal Interanacional d’Arquitectura de Buenos Aires, que se celebra cada dos anys des de 1985 i s’ha consolidat com l’esdeveniment de debat i difusió de l’arquitectura més important de l’Amèrica Llatina. Enguany tindrà lloc del 7 al 22 d’octubre a l’emblemàtica Usina del Arte, ubicada al Districte de les Arts del barri de la Boca. La Biennal organitza una exposició i un programa d’activitats acadèmiques i conferències que es desenvoluparan paral·lelament del 9 al 13 d’octubre.

Més info...


CONTACTES DE PREMSA

Barcelona: Rosa Mena

Buenos Aires: Cayetana Mercé

 

Phones image

Biennal d’Arquitectura de Buenos Aires

Des de 1985, la Ciutat de Buenos Aires ha estat l'amfitrió d'una de les més destacades celebracions de la cultura arquitectònica internacional. La Biennal Internacional d'Arquitectura de Buenos Aires és un dels esdeveniments més importants de la regió, pionera de les Biennals de Llatinoamèrica i reconeguda dins de la trilogia més rellevant, juntament amb la de Venècia i Sant Pablo.

Dins d'aquest marc, Buenos Aires es converteix en un espai de diàlegs culturals entrecreuats, conferències d’arquitectes de renóm a nivell mundial i exposicions que situen a l'arquitectura en un primer plànol de debat.

La Biennal s'organitza entorn a un programa de dissertacions magistrals i taules de debat que, a l'auditori principal de la Usina, reuneix a arquitectes nacionals i internacionals enfront de més d'1.000 assistents.

 

Presentació Biennal Internacional d'Arquitectura de Buenos Aires 2017

Buenos Aires 2017 // 7 al 22 d'octubre // Usina del Arte

La Biennal d’Arquitectura de Buenos Aires, que se celebra cada dos anys des de 1985 i s’ha consolidat com l’esdeveniment de debat i difusió de l’arquitectura més important de l’Amèrica Llatina. Enguany tindrà lloc del 7 al 22 d’octubre a l’emblemàtica Usina del Arte, ubicada al Districte de les Arts del barri de la Boca. La Biennal organitza una exposició i un programa d’activitats acadèmiques i conferències que es desenvoluparan paral·lelament del 9 al 13 d’octubre.