Institut Ramon LLull

Cercador

Barcelona serà la ciutat convidada a la Biennal d’Arquitectura de Buenos Aires 2017

Arquit. i disseny.  Buenos Aires, 28/03/2017

Barcelona serà la primera ciutat convidada a la Biennal d’Arquitectura de Buenos Aires, que se celebra cada dos anys des de 1985 i s’ha consolidat com l’esdeveniment de debat i difusió de l’arquitectura més important de l’Amèrica Llatina. Enguany tindrà lloc del 7 al 22 d’octubre a l’emblemàtica Usina del Arte, ubicada al Districte de les Arts del barri de la Boca. L'Ajuntament de Barcelona i l'Institut Ramon Llull organitzaran una exposició i un programa d’activitats acadèmiques i conferències que es desenvoluparan paral·lelament del 9 al 13 d’octubre.
Durant els seus 30 anys d’història, han passat pel seu programa de conferències els més destacats arquitectes dels cinc continents, com per exemple Gae Aulenti, Bruno Zevi, Pierre Vago i també varis guanyadors del prestigiós premi Pritzker: Álvaro Siza, Richard Rogers, Norman Foster, Zaha Hadid, Toyo Hito, i Richard Meyer, entre d’altres. 

Enguany, Barcelona, com a ciutat convidada a la Biennal, prendrà un important protagonisme en el programa d’activitats. Aquesta és una magnífica oportunitat d’establir complicitats en el camp de l’arquitectura entre ambdues ciutats i de posicionar els arquitectes de Barcelona a l’Amèrica Llatina.

Barcelona Arquitectura, Ciutat Patrimoni és el projecte de ciutat que està desenvolupant l’Ajuntament de Barcelona per posar en valor l’arquitectura i el patrimoni de la ciutat, i serà el fil conductor de l’exposició i les conferències que Barcelona exposarà a Buenos Aires, així com el programa acadèmic que acompanyarà aquestes accions. La participació catalana presentarà un concepte de patrimoni que va més enllà de la protecció històrica i té per objectiu destacar l’indubtable valor que l’arquitectura, l’espai públic i el paisatge urbà de la ciutat suposen per a la societat. Així, l’Ajuntament donarà a conèixer les polítiques que s’estan duent a terme a la capital catalana en aquest àmbit, tant des de la vessant de la preservació i el coneixement com des de la intervenció i les noves actuacions.

El consistori i l’Institut Ramon Llull seran els organitzadors de la presència de Barcelona com a ciutat convidada a la Biennal d’Arquitectura de Buenos Aires. L’Institut Ramon Llull és un consorci integrat per la Generalitat de Catalunya, la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i l’Ajuntament de Barcelona.

Serà el primer cop que la Biennal d’Arquitectura de Buenos Aires, que se celebrarà del 7 al 22 d’octubre, convidi una ciutat

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"