Arquit. i disseny.  Barcelona,  21/05/2015

Presentació d’‘Arquitectures Empeltades’ al Centre d’Art Contemporani Fabra i Coats

Aquest dijous es presentarà l’exposició Arquitectures Empeltades (Grafting Architecture) a Barcelona. La mostra, impulsada per l’Institut Ramon Llull amb la col·laboració dels Departaments de Cultura i de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, va representar Catalunya a la Biennal d’Arquitectura de Venècia, dins els Eventi Collaterali del 2014.


Centre d'Art Contemporani Fabra i Coats

A l’acte hi assistiran el conseller de cultura, Ferran Mascarell; tinent d’alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació de Barcelona, Jaume Ciurana; el director de L’Institut Ramon Llull, Àlex Susanna; el director de promoció dels Sectors Culturals de l’ICUB, Llucià Homs; i, el comissari de la mostra, Josep Torrents i Alegre.

El punt de partida d’Arquitectures Empeltades és la reforma de la Casa Bofarull (1913-1933), una de les obres cabdals de Josep Maria Jujol (1879-1949). En la manera de treballar de l’arquitecte tarragoní s’hi identifica una actitud que es pot resseguir en molts projectes construïts el darrer segle, i que es fonamenta en un intens diàleg amb les preexistències, físiques i no, que permeten desenvolupar un projecte que inclou i barreja els elements nous i els existents. El fil conductor de l’exposició és la descripció dels diversos projectes a través del procés arquitectònic i de la posterior percepció de l’edifici resultant. Aquests projectes s’entenen a partir de si mateixos, de la seva singularitat, i no com a arquitectures que formen part d’un moviment.

En el comissariat de l’exposició, Josep Torrents i Alegre està acompanyat per dos comissaris adjunts: Guillem Carabí i Jordi Ribas.

Arquitectures Empeltades s’obre al públic el mateix 21 de maig a les 19,30h i es podrà visitar a la 4a planta del centre fins el 31 d’agost.

 

x03z14

La convocatòria és a les 11h a Fabra i Coats

Logos Institut Ramon Llull Generalitat de Catalunya Ajuntament de Barcelona MACBA Col·legi Arquitectes de Catalunya LAMP Ripoll Artesa de Segre Pallaresos
L’Institut Ramon Llull és un consorci integrat per la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona que té com a finalitat la projecció i difusió exterior de la llengua i la cultura catalanes en totes les seves expressions.
Generalitat de CatalunyaAjuntament de Barcelona
La Fundació Ramon Llull, està constituïda pel Govern d'Andorra, l'Institut Ramon Llull, el Consell General dels Pirineus Orientals, l'Alguer i la Xarxa de ciutats valencianes Ramon Llull, i té la seva seu a Andorra
Fundació Ramon Llull