Arquit. i disseny.  02/12/2014

Tres estudis d’arquitectura catalans nominats als prestigiosos Mies van der Rohe Awards 2015

L’estudi Miàs Architects, amb el projecte Centre de Salut Can Zariquiey, l’estudi Flores&Prats, amb el treball conjunt del centre cultural Casal Balaguer de Palma al costat de Duch-Pizá Arquitectos; i l’estudi Toni Gironès amb l'espai transmissor del túmul / dolmen megalític de Seró i l'adequació de l'espai natural del jaciment romà de Can Tacó (s. II a.c.) es troben entre els nominats de la propera edició dels European Union Prize For Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Awards. Tots tres estudis van formar part de l’exposició «Arquitectures Empeltades/Grafting Architecture» del pavelló català a la Biennal d’Arquitectura de Venècia 2012, organitzat per l’Institut Ramon Llull i comissariat per Josep Torrents i Alegre.


S’acaba d’anunciar que l'estudi català de Toni Gironès es troba doblement entre els nominats dels premis Mies van der Rohe. Els projectes seleccionats són l'espai transmissor del túmul / dolmen megalític de Seró, a la comarca de la Noguera, i també l'adequació de l'espai natural del jaciment romà de Can Tacó, situat entre els municipis de Montmeló i Montornès del Vallès.

Aquesta nominació se suma a la del Centre de Salut Can Zariquiey d’Arenys, obra de l’estudi Miàs Architects. Josep Miàs és un arquitecte català amb el compromís de buscar i experimentar noves aproximacions a la tecnologia, la fabricació i la construcció. Mundialment reconegut, la seva obra ha rebut crítiques favorables i premis com els FAD Awards o el Premi Ciutat de Barcelona. Els estudis Flores&Prats Arquitectes i Duch-Pizá Arquitectos també estan nominats, en aquest cas pel projecte del centre cultural Casal Balaguer de Palma. El tàndem català, que en aquesta ocasió ha treballat conjuntament amb l’estudi balear, també ha vist reconeguda la seva trajectòria amb els millors premis d’arquitectura.

x03z14

Els projectes es van exposar en la Biennal d’Arquitectura de Venècia 2012

Logos Institut Ramon Llull Generalitat de Catalunya Ajuntament de Barcelona MACBA Col·legi Arquitectes de Catalunya LAMP Ripoll Artesa de Segre Pallaresos
L’Institut Ramon Llull és un consorci integrat per la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona que té com a finalitat la projecció i difusió exterior de la llengua i la cultura catalanes en totes les seves expressions.
Generalitat de CatalunyaAjuntament de Barcelona
La Fundació Ramon Llull, està constituïda pel Govern d'Andorra, l'Institut Ramon Llull, el Consell General dels Pirineus Orientals, l'Alguer i la Xarxa de ciutats valencianes Ramon Llull, i té la seva seu a Andorra
Fundació Ramon Llull