Barcelona 21, 22, 23, i 24 de juliol de 2008. Descarrega aquí el programa de les Jornades

Enguany, el motiu de les Jornades és doble. En primer lloc volem propiciar un espai de trobada, debat i reflexió sobre l'experiència del professorat de llengua i cultura catalanes a les universitats d'arreu del món. Una experiència que en ser compartida pot ser avaluada i millorada cada any.

En segon lloc, les Jornades són també un moment de preparació del futur, uns dies per fer prospectiva, per canalitzar experiències, per compartir recursos i per projectar i amplificar els desitjos de millora.

Per això, hem volgut proposar-vos unes Jornades molt pràctiques. Pràctiques perquè a tothom que hi participarà, sigui ponent o assistent, li demanarem que ens proposi canvis, que ens faci propostes, que ens aporti innovació. Aquesta n'és la inspiració.

Enguany, l'IRL amb les universitats catalanes implantarem un primer pilot de preacollida d'Erasmus. I volem saber quines són les expectatives, analitzar i proposar la forma d'implantar-lo amb connivència i compromís.

Apostem per la creació d'identitat i de sentit de comunitat. L'Institut Ramon Llull som una xarxa de professorat, estudiants i gestors amb un objectiu compartit. I aquesta comunitat ha de tenir una plasmació en el món. Fomentar el sentit comunitari és també un dels objectius que perseguim.

Altres propostes que hi trobareu tenen a veure amb la voluntat d'aportar eines per crear, millorar i enfortir la qualitat de la formació a l'estranger. I també desvetllar l'esforç d'innovació que cadascun dels professors fa a l'aula, valorar la presencialitat i fomentar la ideologia del coneixement compartit.

Els tallers són complementaris, com preparar, fer interessant i atractiu l'aprenentatge, com posar-lo a l'abast de tothom, com explotar-lo i donar-li valor de promoció més enllà de l'aula. Les reflexions sobre innovació han de propiciar que la guspira s'encengui.

Per tot això, esperem que us deixeu animar i que aprofiteu al màxim els dies que passarem plegats.

© 2008 Institut Ramon Llull · Contacte
L'Institut Ramon Llull és un consorci integrat per la Generalitat de Catalunya i l'Institut d'Estudis Catalans que forma part de la Fundació Ramon Llull, fundació constituida pels governs andorrà, balear, i català que té la seu a Andorra.