L'EQUIP

LEVE

Leve va néixer com una societat de producció audiovisual i avui dia col·labora amb altres equips i organitzacions en projectes d'arquitectura, urbanisme, cinema, esdeveniments, projectes culturals i didàctics, i activisme. Una de les seves metodologies és "l'Assaig general", que es refereix a accions que busquen transgredir temporalment les normes establertes amb aquelles desitjades, amb l'objectiu de comportar-se de manera coherent amb els desafiaments socials, econòmics i ambientals. A més, treballen en projectes d'habitatge sense llar, millores d'espais i exploració de la vitalitat cultural dels territoris en col·laboració amb organitzacions sense ànim de lucre i entitats governamentals. L'objectiu final de Leve és utilitzar l'arquitectura per promoure canvis positius en la societat. Daniel Cid és col·laborador de Leve en els projectes de recerca i professor associat d'Estudis de Disseny a la Winchester School of Art, Universitat de Southampton (Regne Unit). Eva Serrats ha treballat en els camps de la fotografia, el cinema, l'arquitectura i la gestió cultural, i també és professora de projectes (ETSAB-UPC). A més, és cap de desenvolupament estratègic de la Cooperativa d'Arquitectes Jordi Capell, que va presidir entre 2020-22. Francesc Pla és el Cap del Servei d'Arquitectura, Enginyeria i Paisatge del Servei d’Espai Públic de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i professor de projectes a l'Escola d'Arquitectura del Vallès (ETSAV-UPC).

www.levenet.com

El Sindicat Popular de Venedors Ambulants de Barcelona (Top Manta)

El 2015, un grup de 200 venedors ambulants senegalesos migrants, van fundar el Sindicat Popular de Venedors Ambulants de Barcelona per a defensar els drets de les persones migrants, denunciar les injustícies del sistema i dialogar amb les administracions. Dos anys després, van decidir crear la seva pròpia marca de moda ètica anomenada Top Manta. Top Manta és un espai horitzontal basat en l'economia social i solidària amb l'objectiu de treure els seus companys i companyes del carrer i oferir-los un futur digne. Top Manta és una marca, però sobretot un altaveu, per explicar en primera persona la violència que sofreixen les persones migrants i racialitzades que es veuen obligades a sobreviure de la venda ambulant mentre esperen permís de treball i de residència. En l'actualitat, Top Manta s'ha convertit en un agent social i polític de referència més enllà de la ciutat de Barcelona amb multitud de complicitats a tot el món. Des del seu naixement, ha aconseguit treure a més de 120 manters del carrer dels quals 25 treballen al taller de costura i serigrafia de Top Manta.

instagram.com/topmanta_bcn

L'Institut Ramon Llull

L'Institut Ramon Llull (IRL) és un consorci integrat per la Generalitat de Catalunya, el Govern de les Illes Balears, l'Ajuntament de Barcelona i l'Ajuntament de Palma que es dedica a promoure la llengua i la cultura catalanes a l'exterior. L'Institut produeix i organitza la participació de Catalunya i Illes Balears en els Eventi Collaterali de La Biennale di Venezia des de l'any 2009. La iniciativa del Sindicat Popular de Venedors Ambulants de Barcelona i Leve Productora va ser seleccionada a partir d'un concurs públic per un jurat independent format per: Eva Franch i Gilabert (presidenta del jurat, arquitecta i directora artística de Model. Festival d'Arquitectures de Barcelona), Guim Costa (degà del COAC), Inés de Rivera (membre del COAC), Elvira Dyangani Ose (directora del MACBA – Museu d'Art Contemporani de Barcelona), Jaume Mayol (TEd'A Arquitectes), Olga Subirós (arquitecta i comissària de l'exposició AIR/ARIA/AIRE a la Biennale Architettura 2021) i Maria Lladó (directora de l'Àrea de Creació de l'Institut Ramon Llull).

www.llull.cat

 

©Gregori Civera/Institut Ramon Llull


CRÈDITS

ORGANITZACIÓ I PRODUCCIÓ: Institut Ramon Llull

COMISSARIS: Leve – Eva Serrats, Francesc Pla, Daniel Cid

PARTICIPANTS: Top Manta

DISSENY DE L'EXPOSICIÓ: Leve Projects

DISSENY GRÀFIC DE L'EXPOSICIÓ: David Torrents amb Taller Torrents

PRODUCCIÓ EXPOSITIVA: Top Manta, Taller Torrents, Jacqueline Molnár

DISSENY DE LA IDENTITAT VISUAL: Font & Pont & Emerson Yashin

PRODUCCIÓ AUDIOVISUAL: Nebraska Produccions

PRODUCCIÓ SONORA: Juan Segura, Cristian Vázquez

MUNTATGE EXPOSITIU: BAF, Castells i Planas, La Central de Projectes, Veles Mas

TRANSPORT: Feltrero Divisón Arte

COORDINACIÓ: Pilar Cruz, Tamara Andruszkiewicz, Favio Monza

AVALUACIÓ IMPACTE AMBIENTAL: Mar Sierra

TRADUCCIÓ I CORRECCIÓ: Emilie Delcourt, Làmp Faal Kala, Mireia Alegre, Tiziana Camerani

COMUNICACIÓ: Labóh, Institut Ramon Llull

AMB LA COL·LABORACIÓ DE: Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona, Universitat Politècnica de Catalunya / Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès, Universitat Politècnica de Catalunya / Escola Tècnica Superior d'Arquitectura, Universitat Rovira i Virgili / School of Architecture, School of Urban Studies, School of Construction Engineering, Politecnico Milano / Architecture Studies, Lund University / Winchester School of Art - University of Southampton / Pla de Barris (Ajuntament de Barcelona)

AMB EL SUPORT DE: Col·legi d'Arquitectes de Cataunya (COAC), LAMP, La Capell