Institut Ramon Llull/ Newsletter # 94

MARÇ 2019 / CATALUNYA

Actualitat

 
Literatura.  27/02/2019

L'Ajuntament d'Olot signa el conveni per a la plena incorporació de la residència Faber a l'Institut Ramon Llull

La Residència Faber d’Arts, Ciències i Humanitats s’integra formalment a l’Institut Ramon Llull i s’incorpora en l’estructura i plans d’actuació de l’Institut.

+ info >>


Cinema.  Ciutat de Mèxic,  28/02/2019

El cinema català arriba al Festival Internacional de Cine de la Universidad Nacional de México (FICUNAM)

La 9a edició de FICUNAM se celebrarà del 28 de febrer al 10 de març a la Ciutat de Mèxic. Es tracta d’un certamen que convoca creadors, crítics, amants del cinema i universitaris a explorar les diferents dimensions de la disciplina. Enguany, tres produccions catalanes s’inclouen en el programa i el festival també ha anunciat que presentarà una retrospectiva de Pere Portabella amb el suport de l’IRL. La col·laboració amb el festival dona continuïtat a la invitació del Festival Internacional de Cine de Guadalajara, on Catalunya va ser convidat d’honor l’any passat.

+ info >>


Literatura.  Itàlia,  01/03/2019

El teatre de Josep Maria Miró comença una gira per Itàlia

L’autor i director de teatre Josep Maria Miró exhibirà les obres Nerium Park i El principi d’Arquímedes a tres ciutats italianes: Florència, Nàpols i Roma. A més, el dia 2 de març el dramaturg presentarà al Teatro di Rifredi el llibre “Teatro”, publicat a l’italià per l’editorial Cue Press. Amb el suport de l’Institut Ramon Llull i la Delegació del Govern a Itàlia.

+ info >>


Literatura.  Barcelona,  18/02/2019

Barcelona, Ciutat convidada d’Honor a la 45a Feria Internacional del Libro de Buenos Aires


 • El programa vol promoure els escriptors de Barcelona, Catalunya, Illes Balears, País Valencià i Andorra a la capital argentina, millorar la presència de la literatura catalana a Amèrica Llatina i reforçar els llaços d’intercanvi cultural entre Barcelona i Buenos Aires.

 • Barcelona portarà a Buenos Aires un total de 78 convidats entre els quals trobem autors en català i castellà, il·lustradors, especialistes i artistes.

 • Sota el lema ‘Barcelona, ciudad literaria’ el programa desplegarà un total de 120 activitats, un gran estand, una llibreria, tres exposicions i un concert de Sílvia Pérez Cruz a La Noche de la Feria.

 • 40 editorials catalanes participaran a la FIL Buenos Aires sota el paraigües de l’estand de Barcelona.


+ info >>


Literatura.  London,  13/03/2019

La literatura catalana pren presència a la Fira del Llibre de Londres

Dues taules diferents al recinte firal parlaran de la literatura catalana amb l'agent Bernat Fiol i l'escriptor Albert Forns
+ info >>


Arts Visuals.  Lisboa, Portugal,  18/04/2019

L’artista Domènec Corbella s’estrena a Portugal amb l’exposició “Navigatio Vitae”

Navigatio Vitae, presentada a la galeria Pintor Fernando d'Azevedo de la Societat Nacional de Bellas Artes de Lisboa (SNBA), és la primera exposició a Portugal del pintor català Domènec Corbella. La mostra, que reuneix 30 noves obres de pintura, estarà disponible del 18 d’abril al 12 de maig d’enguany.

+ info >>


Escèniques.  Buenos Aires, Lima i Montevideo,  27/02/2019

Temporada Alta Iberoamèrica tanca la seva setena edició amb prop de 7.400 espectadors i un 78% d’ocupació a les tres subseus: Buenos Aires, Lima i Montevideo

Aquest cap de setmana han tingut lloc les darreres funcions de Temporada Alta a Iberoamèrica que tanquen prop de 4 setmanes d’actuacions en 3 països (Argentina, Perú i Uruguai). En total es van fer 81 funcions, 33 de les quals corresponen a les produccions catalanes i el Torneig de Dramatúrgia Transatlàntic amb més de 2.000 espectadors i la col·laboració de l’Institut Ramon Llull. Temporada Alta Buenos Aires aconsegueix un 100% d’ocupació amb Terra Baixa, Cases, Calma! i Vida. Les produccions que el Festival va portar a l’altra costat de l’Atlàntic amb l’objectiu d’internacionalitzar l’escena del país.

+ info >>


Llengua.  Nova York,  25/02/2019

Marina Garcés, professora convidada de la càtedra Mercè Rodoreda a Nova York

Del 25 d’abril a l’1 de març, el Graduate Center CUNY (Estats Units), acollirà un curs de doctorat de la filòsofa i escriptora Marina Garcés, que porta com a títol ‘Condición póstuma y emancipación. Una mirada desde el sur de Europa’. Amb el suport de l’Institut Ramon Llull, l’últim dia del curs, Garcés també oferirà una conferència que abordarà el sentit de l'excepcionalitat permanent a partir de l'anàlisi de tres dimensions de la crisi contemporània: la crisi del temps històric, la crisi de la veritat i la crisi de l'existència.

+ info >>


Literatura.  Barcelona,  04/02/2019

S’obren les convocatòries de subvencions de literatura catalana a l’exterior

Ja s’han publicat al DOGC les convocatòries públiques per optar als diferents ajuts que promou l’Institut Ramon Llull en l’àmbit de la difusió de la literatura catalana a l’exterior. Les subvencions obertes són: traducció de literatura, promoció de literatura, obres il·lustrades, traducció de fragments, residències de traductors i mobilitat d’escriptors i il·lustradors. 

+ info >>HIGHLIGHTS: Learning Catalan // The Institute // Grants // Virtual Office

BASIC DATA PROTECTION OF PERSONAL DATA

 • Identification of the treatment: Subscribers of bulletins.
 • Responsible for the treatment: Institut Ramon Llull.
 • Purpose: Sending information from the Institut Ramon Llull.
 • Legitimation: Consent of the interested person. The interested party may revoke the consent at any time.
 • Recipients: The dice will not be communicated to other people.
 • Rights of interested persons: The rights of access, rectification, suppression, opposition to the processing and request of the limitation can be exercised.
 • More information on the Privacy Policies page.

Subscription form // Unsubscripction form // If you cannot view the page correctly, take a look at the  website. Contact: info@llull.cat


Twitter  Facebook  Spotify  Flickr  RSS  YouTube
The Institut Ramon Llull aims at projecting the Catalan language and their culture in all its forms, materials and means of expression. 
The Institut Ramon Llull is a consortium that comprises the Generalitat (Government of Catalonia), Balearic Islands Government and the Barcelona City Council, and its mission is the promotion of Catalan language and culture abroad.

INSTITUT RAMON LLULL
Contacte
Avda. Diagonal, 373 
Palau del Baró de Quadras 
08008 Barcelona
Tel. +34 934 67 80 00