Institut Ramon Llull/ Newsletter # 61

MAIG 2016 / CATALUNYA

Actualitat

 
Cultura.  Barcelona,  19/04/2016

S’obre el termini per optar als ajuts de l’Institut Ramon Llull per a la mobilitat d’artistes a l’exterior

Ja s’ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya la convocatòria pública per optar als ajuts que promou l’Institut Ramon Llull per a la mobilitat d’artistes fora de Catalunya en l’àmbit de les arts escèniques i la música. El termini de presentació de les sol·licituds és des de l’endemà de la data de publicació al DOGC fins al 9 de maig de 2016, ambdós inclosos.

+ info >>


Literatura.  Varsòvia,  30/03/2016

Barcelona i la literatura catalana, convidada especial a la Fira del Llibre de Varsòvia

Barcelona i la literatura catalana seran la convidada especial de la Fira del Llibre de Varsòvia (Warsaw Book Fair 2016), que se celebrarà a la capital polonesa entre el 19 i el 22 de maig. La participació catalana a la Fira és una gran oportunitat per impulsar nous contactes professionals i oportunitats de negoci entre els sectors editorials polonès i català, i per promoure la traducció dels clàssics de la literatura catalana. La participació catalana a la Fira consistirà en l’organització d’un estand que acollirà una sèrie d’activitats literàries a càrrec d’una delegació de deu escriptors catalans. L’Institut Ramon Llull (IRL) n’és l’organitzador, conjuntament amb l’Ajuntament de Barcelona. El projecte compta amb la col·laboració de la Conselleria de Participació, Transparència i Cultura del Govern de les Illes Balears, i amb el FC Barcelona com a partner principal

+ info >>


Literatura.  Bolonya,  30/04/2016

La literatura catalana serà la convidada d’honor de la Fira del Llibre de Bolonya

La literatura catalana serà la convidada d’honor de la Fira del Llibre Infantil i Juvenil de Bolonya, que se celebrarà del 3 al 6 d’abril del 2017. Es tracta de la fira professional més important del món dedicada al llibre infantil i juvenil: aquest any ha comptat amb 1.278 expositors de 74 països i 856 periodistes acreditats, es van vendre més de 15.000 títols de 40 països i, entre professionals i públic, va rebre prop de 60.000 visitants.

+ info >>


Llengua.  Barcelona,  27/04/2016

Oberta la convocatòria de selecció de professors d’estudis catalans a l’exterior

Aquest dimecres 27 d’abril s’obre el termini de presentació de sol·licituds per a la convocatòria de selecció de professorat d’estudis catalans a les universitats de fora del domini lingüístic per al curs acadèmic 2016-2017. Les sol·licituds es poden presentar del 27 d’abril a l’11 de maig a través del formulari en línia disponible al web de l’Institut Ramon Llull, on també es poden trobar les bases de la convocatòria i la documentació requerida. 

+ info >>


Cinema.  Xangai,  05/05/2016

Els curtmetratges nominats als Premis Gaudí 2016 viatgen al Short Films Festival de Xangai

El Short Films Festival de Xangai ha seleccionat els curts catalans Nada S.A., No me quites i Zero, tots ells nominats als VIII Premis Gaudí, així com també el curt guanyador de l’edició del 2015, El corredor. Del 5 al 15 de maig, el festival projectarà a Xangai uns 200 curtmetratges procedents de més de 60 països d’arreu del món.

+ info >>


Cultura.  Barcelona,  23/04/2016

Una quarantena de països d’arreu del món celebren la diada de Sant Jordi amb llibres, roses i una Viquimarató sobre Ramon Llull

El dia 23 d’abril, una quarantena de països se sumaran, un any més, a la celebració de la diada de Sant Jordi, que es viurà de formes molt diverses. Per mitjà de la Xarxa universitària d’estudis catalans a l’exterior, coordinada per l’Institut Ramon Llull, i en col·laboració amb les delegacions del Govern de la Generalitat de Catalunya, s’han programat actes culturals al llarg de tota la setmana a ciutats com Chicago, Berlín, Londres, Moscou, Nova York, Santiago de Xile, Venècia o Washington, entre d’altres. A més, gairebé totes les universitats que ofereixen docència d’estudis catalans i els casals catalans organitzaran parades amb llibres i roses per la diada. Gran part d’aquestes activitats es pot consultar al portal BooksandRoses, impulsat per Diplocat.

+ info >>


Cultura.  Barcelona,  25/04/2016

La viquimarató ‘Qui té por de Ramon Llull?’ anima estudiants d’arreu del món a augmentar les entrades de Viquipèdia sobre el pensador mallorquí

L’Institut Ramon Llull organitza, en col·laboració amb l’associació Amical Wikipedia, la viquimarató Qui té por de Ramon Llull?, un projecte que vol congregar el màxim nombre d’estudiants de català de diferents països amb l’objectiu d’actualitzar, ampliar i crear articles sobre Ramon Llull a la plataforma Viquipèdia. L’activitat, que s’emmarca dins els actes de l’Any Llull, tindrà lloc la setmana del 25 al 29 d'abril simultàniament a universitats d’Alemanya, Estats Units, Hongria, Japó, Romania, Rússia, Sèrbia i Xile.

+ info >>


Cultura.  Barcelona,  25/04/2016

Entrevista al director de l'IRL, Manuel Forcano, a Els Matins de TV3

Manuel Forcano ha parlat dels nous projectes de l'Institut Ramon Llull en una entrevista a Els Matins de TV3.

+ info >>


Música.  Berlín,  30/04/2016

El ‘Quartet Sant Petersburg’ de Jordi Cervelló s’estrena a Berlín

La sala Radial System de Berlín acollirà el proper dissabte 30 d’abril l’estrena mundial del Quartet Sant Petersburg, del compositor català Jordi Cervelló. L’estrena comptarà amb la presència del mateix Cervelló i anirà a càrrec del jove i reconegut quartet de corda Atrium Quartet, que també interpretarà peces de Profokiev, Arensky, Schnittke i Beethoven.

+ info >>


Música.  Pequín,  30/04/2016

Els Catarres i Ocellot marxen de gira a la Xina

La nova gira d'Els Catarres portarà el grup a oferir quatre concerts a la Xina i Corea del Sud: entre el 30 d’abril i el 7 de maig, el trio d’Aiguafreda interpretarà els temes del seu darrer àlbum, Big Bang, a Suzhou, Pequín i Seül. Per altra banda, també entre finals d’abril i principis de maig, el pop psicodèlic dels barcelonins Ocellot es podrà sentir dins el festival Sound of the Xity de Pequín i l’Strawberry Music Festival de Xangai.

+ info >>HIGHLIGHTS

>> Learning Catalan
>> Who is who
>> Grants
>> Virtual Office

If you cannot view the page correctly, take a look at the  website. Contact: info@llull.cat
Subscription form // Unsubscripction form

Twitter  Facebook  Spotify  Flickr  RSS  YouTube
The Institut Ramon Llull aims at projecting the Catalan language and their culture in all its forms, materials and means of expression. 
The Institut Ramon Llull is a consortium that comprises the Generalitat (Government of Catalonia) and the Barcelona City Council, and its mission is the promotion of Catalan language and culture abroad.

INSTITUT RAMON LLULL
Contacte
Avda. Diagonal, 373 
Palau del Baró de Quadras 
08008 Barcelona
Tel. +34 934 67 80 00