Institut Ramon Llull

Butlletí # 136

24/04/2023

Es presenta 'Seguint el peix', el projecte de l'Institut Ramon Llull a la Biennal d’Arquitectura de Venècia comissariat per Leve en col·laboració amb Top Manta

L’exposició Catalonia in Venice_ Following the Fish (Seguint el peix) es podrà veure a Venècia del 20 de maig al 26 de novembre de 2023. L’urbanisme, els espais de treball i l'habitatge des de la perspectiva de la diàspora africana a Catalunya centren el projecte, amb l'objectiu d'identificar arquitectures alternatives a les hegemòniques. La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, inaugurarà l'espai català el 18 de maig a Venècia.

+ info >>


Arquit. i disseny.  12/05/2023

L’estudi Flores & Prats participa a la Mostra Internacional d’Arquitectura de la Biennal de Venècia amb el projecte “Emotional Heritage”

L’estudi d’arquitectura barceloní Flores & Prats ha estat seleccionat per a l’exposició col·lectiva oficial de la Biennal d’Arquitectura de Venècia, comissariada per Lesley Lokko on, amb el suport de l’Institut Ramon Llull, presentarà el projecte Emotional Heritage.

+ info >>


Cinema.  05/05/2023

Sis produccions catalanes participen a la 30a edició del Festival CineLatino que se celebra a la ciutat alemanya de Tübingen

Del 3 al 10 de maig, el cinema català torna a les ciutats alemanyes de Tübingen, Stuttgard, Freiburg i Reutlingen amb les obres dels cineastes Albert Serra, Isabel Coixet, Álvaro Gago, Estibaliz Urresola, Carla Simón i Nelly Reguera. Les sis produccions es podran veure sota l’epígraf de “Katalanisches Fenster” (Finestra catalana), que compta amb el suport de l’Institut Ramon Llull.

+ info >>


Llengua.  21/04/2023

L’Institut Ramon Llull i la Universitat per a Estrangers de Siena signen un conveni de col·laboració per a la creació del Centre d’Estudis Catalans a la universitat italiana

El director de l’Institut Ramon Llull, Pere Almeda, i el rector de la Unistrasi, Tomaso Montanari, han signat aquest divendres 21 d’abril un conveni marc de col·laboració de quatre anys per a la creació del Centre d’Estudis Catalans (CEC) a la universitat italiana. La signatura, que ha tingut lloc al Palau Marc de Barcelona, ha comptat amb la presència de la Consellera de Cultura, Natàlia Garriga.

+ info >>


Literatura.  26/04/2023

Najat El Hachmi presenta ”Sempre han parlat per nosaltres” a la Fira del Llibre de Leipzig

El 28 d’abril, l’autora presenta a Leipzig la traducció a l’alemany del seu llibre sobre feminisme i identitat. Una traducció que ha anat a càrrec de Michael Ebmeyer.

+ info >>


04/05/2023

Obert el període de sol·licituds de les subvencions per a la traducció d'obres i portafolis/dossiers d'artistes visuals, arquitectes i dissenyadors i de textos de crítics per la seva difusió digital

Del 2 i fins al 16 de maig estarà obert el termini de presentació de sol·licituds de la convocatòria per a la traducció d'obres i portafolis/dossiers d'artistes visuals, arquitectes i dissenyadors i de textos de crítics per la seva difusió digital amb els següents requisits:

- El text ha d’haver estat escrit originalment en llengua catalana, castellana o occitana en la seva varietat aranesa.

- La traducció ha de ser realitzada durant l’any de la convocatòria.

Les sol·licituds s’han de presentar a través del tràmit de la seu electrònica de l’Institut Ramon Llull en el cas de les persones físiques empresàries i les persones jurídiques. En el cas de les persones físiques, preferentment per via telemàtica utilitzant la seu electrònica de l’Institut Ramon Llull o al registre de la seu de Barcelona (Av. Diagonal, 373 Barcelona) o en qualsevol dels registres i oficines que estableix l’article 16.4 de la Llei 39/2015, de 1 d’octubre, de Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques.

+ info >>


04/05/2023

Obert el període de sol·licituds de les subvencions per a la mobilitat d'artistes per a actuacions i/o gires fora de Catalunya en l'àmbit de la música i les arts escèniques

Del 3 i fins al 17 de maig estarà obert el termini de presentació de sol·licituds de la convocatòria per a la mobilitat d'artistes per a actuacions i/o gires fora de Catalunya en l'àmbit de la música i les arts escèniques que s’hagin de dur a terme entre l’1 de setembre de 2022 i el 31 d’agost del 2023 sempre que es compleixin els requisits següents:

- Que es realitzi, com a mínim, una actuació fora d'Espanya amb l'excepció del teatre basat en dramatúrgia textual d'obra original i d'autoria catalana.

- Que per a la realització de l'actuació o actuacions es rebi contraprestació econòmica (catxet i/o taquilla).

Les sol·licituds s’han de presentar a través del tràmit de la seu electrònica de l’Institut Ramon Llull.

Apunteu-vos a la sessió online informativa del proper 9 de maig de 10 a 12 h a través de la plataforma Zoom https://us06web.zoom.us/j/88347345652

+ info >>


Unsubscripction form

Contact: info@llull.cat


Twitter  Facebook  Instagram  Flickr  RSS  YouTube
INSTITUT RAMON LLULL
info@llull.cat
Avda. Diagonal, 373. 
Palau del Baró de Quadras 
08008 Barcelona
Tel. +34 934 67 80 00