Literatura.  Barcelona ,  05/02/2013

Barcelona, ciutat literària

Set periodistes francesos dels principals mitjans escrits visiten Barcelona per entrevistar autors convidats al Saló del Llibre de París (22-25 març).


Imma Monsó entrevistada per Florence Noiville (LE MONDE DES LIVRES)

En el marc del programa “Barcelone, ville des prodiges”, en què Barcelona és la ciutat convidada al saló del llibre de París set periodistes francesos dels principals mitjans escrits s’han traslladat a Barcelona els dies 29 de gener a 1 de febrer per entrevistar diversos autors del programa de convidats. Aquesta activitat, organitzada per l’Institut Francès de Paris, en col·laboració amb l’Institut Ramon Llull (IRL) té com a objectiu donar visibilitat als autors de cara al saló de París el mes de març i representa el tret de sortida del projecte.

 A banda de les entrevistes mantingudes es va organitzar una passejada per la Barcelona literària de les Rambles de la mà del periodista Sergi Dòria, una introducció a la literatura catalana a càrrec del poeta Carles Torner i una conversa sobre la capitatlitat de Barcelona en el sector editorial pel periodista Sergio Vila-Sanjuan.

 Els periodistes francesos particiapants van ser Nelly Kapriélian  (LES INROCKUPTIBLES),  Jennifer Lesieur (METRO), Delphine Peras  (L’EXPRESS), Bruno Corty (LE FIGARO LITTÉRAIRE), Philippe Delaroche (LIRE), Florence Noiville (LE MONDE DES LIVRES) i Mylène Moulin (LIVRES HEBDO).

 D’altra banda, els autors entrevistats van ser: Berta Marsé, Javier Calvo, Carlos Ruiz Zafón, Sergi Pàmies, Miguel Gallardo, Imma Monsó, Jordi Puntí, Carme Riera, Sebastià Alzamora. Marc Pastor, Eduardo Mendoza (videoconferència), Mercè Ibarz i Miquel de Palol.

Ref: x01z13

Destaquen mitjans de referència com ara LES INROCKUPTIBLES, LE FIGARO LITTÉRAIRE, LIRE, LE MONDE DES LIVRES i LIVRES HEBDO.

Xarxes socials