Institut Ramon Llull/ Newsletter # 60

ABRIL 2016 / CATALUNYA

Actualitat

 
Literatura.  Varsòvia,  30/03/2016

Barcelona i la literatura catalana, convidada especial a la Fira del Llibre de Varsòvia

Barcelona i la literatura catalana seran la convidada especial de la Fira del Llibre de Varsòvia (Warsaw Book Fair 2016), que se celebrarà a la capital polonesa entre el 19 i el 22 de maig. La participació catalana a la Fira és una gran oportunitat per impulsar nous contactes professionals i oportunitats de negoci entre els sectors editorials polonès i català, i per promoure la traducció dels clàssics de la literatura catalana. La participació catalana a la Fira consistirà en l’organització d’un estand que acollirà una sèrie d’activitats literàries a càrrec d’una delegació de deu escriptors catalans. L’Institut Ramon Llull (IRL) n’és l’organitzador, conjuntament amb l’Ajuntament de Barcelona. El projecte compta amb la col·laboració de la Conselleria de Participació, Transparència i Cultura del Govern de les Illes Balears, i amb el FC Barcelona com a partner principal. 

+ info >>


Cultura.  Barcelona,  18/03/2016

Oberta la convocatòria per a concessió de subvencions per a la promoció de la literatura catalana a l’exterior

Les subvencions per a la promoció de la literatura catalana a l’exterior es divideixen en quatre categories: per a la traducció a altres llengües d’obres literàries i de pensament, per a la publicació a l’estranger d’obres il·lustrades de literatura infantil i juvenil, per a la realització d’activitats de promoció i difusió exterior de la literatura catalana, i per a residències de traductors. És imprescindible que el sol·licitant consulti les bases, que es poden trobar a la mateixa web de l’IRL, i faci el tràmit disponible en línia en els terminis fixats.

+ info >>


Llengua.  Girona i Andorra,  01/04/2016

Obertes les inscripcions pel XVè Campus Universitari de la Llengua Catalana i l’Estada lingüística d’estiu

Aquest divendres 1 d’abril comença el termini de sol·licitud d’inscripció tant al Campus universitari de la llengua catalana com a l’Estada lingüística d’estiu de Barcelona. Organitzades cada any per l’Institut Ramon Llull en col·laboració amb altres institucions, les estades tenen l’objectiu de millorar la competència lingüística i els coneixements culturals dels estudiants de català de l’exterior per mitjà de cursos, conferències, visites i activitats complementàries.

+ info >>


Màlaga,  22/04/2016

‘La propera pell’, l’última pel·lícula d’Isaki Lacuesta, competirà al Festival de Màlaga

L’última pel·lícula dels directors Isaki Lacuesta i Isa Campo, La propera pell, competirà a la secció oficial del Festival de Málaga de Cine Español, que se celebrarà entre el 22 d’abril i d’1 de maig. Protagonitzada per Àlex Monner, Emma Suárez i Sergi López, La propera pell explica la història d’un adolescent que es reincorpora a la vida familiar després de 8 anys de misteriosa desaparició.

+ info >>


Música.  L'Havana,  24/04/2016

Jaume Torrent interpreta el seu Concert de Rialp al Festival Internacional de Guitarra de l'Havana

El guitarrista Jaume Torrent interpretarà el proper 24 d’abril el seu concert per a guitarra i orquestra op. 70 (Concert de Rialp) com a cloenda del XIVè Festival Internacional de Guitarra de l'Havana, a Cuba. Ho farà acompanyat per l’Orquestra Simfònica Nacional Cubana i sota la direcció del mestre Enrique Pérez Mesa.

+ info >>


Literatura.  Estocolm,  08/03/2016

Maria Barbal s’estrena a Suècia acompanyada dels elogis de la crítica

La traducció al suec de Pedra de tartera, de Maria Barbal, ha entrat amb força al mercat literari de Suècia. Publicada per l’editorial Nilsson a finals del 2015 amb traducció de Maria Cederroth, la novel·la ha estat protagonista de càlides ressenyes als mitjans suecs més significatius, amb crítiques que arriben a l’extrem de qualificar-la de “veritable obra mestra”.

+ info >>


Arts Visuals.  Tòquio,  19/03/2016

L'exposició 'Asian Protocols', d'Antoni Muntadas, fa estada al Japó

Després de passar per Seül, el projecte expositiu Asian Protocols es trasllada al centre 3331 Arts Chiyoda de Tòquio, al Japó. Ideat per Antoni Muntadas, Asian Protocols és un projecte tripartit entre el Japó, la Xina i Corea del Sud, una gran investigació que ensenya visualment les similituds, diferències i conflictes que existeixen entre aquests tres grans països asiàtics, propers geogràficament però de comportaments i convencions socials molt allunyats. L’exposició estarà oberta del 19 de març al 17 d’abril, i vindrà acompanyada de tres taules rodones que analitzaran més a fons alguns dels temes que el projecte posa en relleu.

+ info >>HIGHLIGHTS

>> Learning Catalan
>> Who is who
>> Grants
>> Virtual Office

If you cannot view the page correctly, take a look at the  website. Contact: info@llull.cat
Subscription form // Unsubscripction form

Twitter  Facebook  Spotify  Flickr  RSS  YouTube
The Institut Ramon Llull aims at projecting the Catalan language and their culture in all its forms, materials and means of expression. 
The Institut Ramon Llull is a consortium that comprises the Generalitat (Government of Catalonia) and the Barcelona City Council, and its mission is the promotion of Catalan language and culture abroad.

INSTITUT RAMON LLULL
Contacte
Avda. Diagonal, 373 
Palau del Baró de Quadras 
08008 Barcelona
Tel. +34 934 67 80 00