Institut Ramon LLull

Jaume Torrent interpreta el seu Concert de Rialp al Festival Internacional de Guitarra de l'Havana

Música.  L'Havana, 24/04/2016

El guitarrista Jaume Torrent interpretarà el proper 24 d’abril el seu concert per a guitarra i orquestra op. 70 (Concert de Rialp) com a cloenda del XIVè Festival Internacional de Guitarra de l'Havana, a Cuba. Ho farà acompanyat per l’Orquestra Simfònica Nacional Cubana i sota la direcció del mestre Enrique Pérez Mesa.




El guitarrista Jaume Torrent (Barcelona, 1953) va compondre el Concert de Rialp l’any 2010 per encàrrec del Festival de Música de la Vila de Rialp, amb motiu de la celebració del seu desè aniversari. El Concert es va estrenar el 10 d’agost del mateix any a Rialp amb l’Orquestra Simfònica Nacional Txeca, i va ser enregistrat el 2012 amb l’Orquestra Filharmònica de Gdansk, sota la direcció d’Ernst van Tiel i actuant en ambdues ocasions el mateix Jaume Torrent com a solista. D’aleshores ençà no han parat de sortir veus autoritzades del món de la música que el consideren com una de les aportacions més importants al repertori de concerts per a guitarra i orquestra dels nostres temps.

El Festival Internacional de Guitarra de l'Havana se celebrarà a la capital cubana del 17 al 27 d’abril. L’escola cubana, immersa en una cultura musical del més alt nivell, ha servit de plataforma per a la formació de vàries generacions de guitarristes que s’han prodigat com a concertistes, compositors o pedagogs arreu del món. Noms com José Ardévol, Harold Gramatges, Leo Brouwer, Jesús Ortega o Joaquim Clerch han contribuït a generar el context propici per fer del Festival de l'Havana un marc de programació d’excel·lència.

Jaume Torrent actuarà com a solista al davant d’una Orquestra Simfònica Nacional Cubana dirigida per Enrique Pérez Mesa

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"