Newsletter
GENER 2016 / CATALUNYA
57
Literatura.  Lisboa,  18/01/2016
Ramon Llull (1232-1316) és una de les figures més destacades de la cultura catalana de tots els temps, per l'originalitat del seu pensament i la qualitat de la seva literatura. La seva obra, escrita principalment en català i llatí, i probablement també en àrab, ha tingut una gran influència entre grans pensadors, des del mateix segle XIV fins als nostres dies. Els seus llibres han estat editats i traduïts a desenes de llengües i  la seva filosofia ha estat estudiada als centres acadèmics i culturals més prestigiosos del món occidental.
Arts escèniques.  Londres,  25/01/2016
La companyia Atresbandes emprèn una gira pel Regne Unit per representar l’espectacle Locus Amoenus a deu teatres del país, començant a la ciutat de Bath el 25 de gener i acabant a Londres el 5 de març. Els darrers anys, Atresbandes ha anat consolidant el seu nom entre el públic britànic: amb l’obra Solfatara van rebre el Primer Premi i el Premi del Públic al Be Festival de Birmingham l'any 2012, i van ser finalistes al presigiós Total Theatre Award del Fringe d’Edimburg l’any 2013.
Arts Visuals.  Saint Petersburg,  23/01/2016
El Dalí Museum de Saint Petersburg, a Florida, acull del 23 de gener al 12 de juny l’exposició Disney and Dalí: Architects of the Imagination, que repassa els lligams afectius i professionals entre dos dels artistes més reconeguts i innovadors del segle XX. A part d’establir una llarga amistat basada en una admiració mútua, Salvador Dalí i Walt Disney van realitzar conjuntament un curtmetratge d’animació, Destino, i van desenvolupar la idea d'una pel·lícula inspirada en El Quijote que mai van arribar a portar a terme.
Cinema.  Munic,  20/01/2016
Les pel·lícules La Plaga, de Neus Ballús, i Rastres de sàndal, de Maria Ripoll, es projectaran al 10è Festival de Cinema Mediterrani, que se celebra del 20 al 31 de gener al centre cultural Gasteig de Munic. La desena edició del festival pretén mirar el gran passat comú que, malgrat les contradiccions i conflictes existents, comparteix l’àrea cultural del mar Mediterrani, i posar-lo de manifest a través de les diferents formes en què cinemes com l’italià, el català, el grec o el turc reflecteixen unes mateixes emocions.
Literatura.  Sant Sebastià,  15/01/2016
L’Institut Etxepare acull el 15 de gener la tornada del cicle Poetes Itinerants, el projecte coorganitzat entre l’Institut Ramon Llull i l’Institut Basc Etxepare que el maig del 2015 va portar tres poetes bascos a Barcelona per un recital de poesia basca i catalana. Per tancar aquesta trobada bilateral, els poetes Mireia Calafell, Jordi Julià i Jordi Llavina viatgen a Sant Sebastià per llegir la seva obra juntament amb els poetes bascos Rikardo Arregi, Iñigo Astiz i Itzaro Borda.
Arts escèniques.  Nova York,  15/01/2016
Catalunya tindrà per primera vegada un estand institucional a la fira APAP, un dels principals punts de trobada del sector de les arts escèniques i música als Estats Units, que se celebrarà a Nova York del 15 al 19 de gener. De la mà de l’Institut Català de les Empreses Culturals i sota la marca Creative Catalonia, la fira comptarà amb la presència de 12 representants del sector cultural català i amb una actuació, el 17 de gener, del grup de jazz italo-català Giulia Valle Trio.

INSTITUT RAMON LLULL
Contacte
Avda. Diagonal, 373
Palau del Baró de Quadras
08008 Barcelona
Tel. +34 934 67 80 00

The Institut Ramon Llull aims at projecting the Catalan language and their culture in all its forms, materials and means of expression.
The Institut Ramon Llull is a consortium that comprises the Generalitat (Government of Catalonia) and the Barcelona City Council, and its mission is the promotion of Catalan language and culture abroad.

Generalitat de CatalunyaAjuntament de Barcelona
© Institut Ramon Llull. All rights reserved