Institut Ramon LLull

‘La Plaga’ i ‘Rastres de sàndal’ es projecten al 10è Festival de Cinema Mediterrani

Cinema.  Munic, 20/01/2016

Les pel·lícules La Plaga, de Neus Ballús, i Rastres de sàndal, de Maria Ripoll, es projectaran al 10è Festival de Cinema Mediterrani, que se celebra del 20 al 31 de gener al centre cultural Gasteig de Munic. La desena edició del festival pretén mirar el gran passat comú que, malgrat les contradiccions i conflictes existents, comparteix l’àrea cultural del mar Mediterrani, i posar-lo de manifest a través de les diferents formes en què cinemes com l’italià, el català, el grec o el turc reflecteixen unes mateixes emocions.




El programa reuniex una vintena de pel·lícules provinents de països com Itàlia, França, Espanya, Catalunya, Grècia, Turquia o Síria. Amb elles, es vol ensenyar la varietat d’ambients i idiosincràcies -però a la vegada, també, el fons comú- de les persones que habiten la zona cultural del Mediterrani.

Enllacem el programa complet del festival.

 

Rastres de sàndal - Traces of Sandalwood

26 de gener // 20.30 h.

Rastres de sàndal  (Maria Ripoll, 2014) narra la història de la Mina, una nena òrfena d’onze anys que treballa a Bombai i no pot oblidar la seva germana petita, de qui la van separar. La Sita té sis anys i, sense altres records que els dels orfenats de Nasik i Bombai, on ha crescut, somia tenir uns nous pares. En Solomon, un nen etíop de vuit anys, viu a Addis Abeba i descobreix que el seu món està canviant sense entendre per què. Les vides d’en Solomon, la Muna i la Sita coincidiran trenta anys després entre Addis Abeba, Mumbai i Barcelona, més enllà de destins i cultures, passats comuns i futurs imaginats.

 

La Plaga - The Plague

29 de gener // 20.30 h.

La Plaga (Neus Ballús, 2013) és un retrat commovedor de la vida als afores de Barcelona que revela la incertesa i l’esperit rebel subjacent a la crisi contemporània espanyola. L’argument es configura des d’una observació detallada de les vides dels personatges durant un llarg període de temps: un campió de lluita lliure moldau, un agricultor, una prostituta, una anciana que viu en una residència d’avis i la infermera que la cuida. L’estrena mundial va ser a la 63ena edició del Berlinale, i va ser nominada per al LUX Prize 2013.

Rastres de Sàndal es projectarà el dia 26 i La Plaga el dia 29, ambdues pel·lícules en versió original subtitulada a l’anglès

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"