Newsletter
AGOST 2014 / CATALUNYA
40
Estocolm,  12/08/2014
Barcelona és la ciutat convidada aquest agost a l’Stockholm Culture Festival, una de les cites més populars de l’estiu suec que enguany tindrà lloc del 12 al 17 d’agost. El Festival, conjuntament amb l’Institut Ramon Llull i l’Ajuntament de Barcelona, ha organitzat una vintena d’activitats catalanes que inclouen arts de carrer, música, cinema i xerrades en un programa que tindrà la seva tornada durant les festes de la Mercè: i és que Estocolm serà la ciutat convidada a la Festa Major de la capital catalana.
Arts Visuals.  Barcelona,  22/07/2014
Catalunya participarà novament a la 56a edició de la Biennal de Venècia d’Arts Visuals 2015 dins el programa Eventi Collaterali amb un projecte comissariat per Chus Martínez que duu per nom “La singularitat”. Chus Martínez, que compta amb una gran trajectòria professional de prestigi internacional, proposa una gran instal·lació audiovisual realitzada per l’artista català Albert Serra. La presència catalana a la Biennal de Venècia, que s’inaugurarà el 9 de maig, està impulsada per l’Institut Ramon Llull.
Arquitectura i disseny.  Barcelona,  01/08/2014
Barcelona serà la ciutat convidada a la propera edició de la Beijing Design Week (BJDW), un dels esdeveniments més rellevants d’Àsia en matèria de disseny, arquitectura i urbanisme que tindrà lloc entre el 26 de setembre i el 3 d’octubre. Amb motiu d’aquesta invitació, Barcelona presentarà un programa coordinat des de l’Institut Ramon Llull que inclou diverses exposicions i activitats, conferències, col·laboracions amb els centres locals de disseny i la visita d’una delegació comercial amb empreses del sector disseny.
Arts escèniques.  Avinyó,  28/07/2014
La tercera edició d’Avignon à la Catalane, que ha portat cinc companyies catalanes a l’Off d’Avinyó, ha aconseguit una gran rebuda per part del públic i la premsa francesa. Des del 4 de juliol i fins ahir, més de 7.000 persones s’han acostat a veure els cinc espectacles que proposava l’IRL dins el cicle Avignon à la Catalane, un cicle que des del diari Les Echos qualifiquen ja com “un festival dins el festival”. 
Música.  Nova York,  15/07/2014
Txarango, Mishima,  i Headbirds protagonitzaran diumenge, 20 de juliol, una tarda catalana a l’emblemàtic Central Park de Nova York dins el reconegut SummerStage Festival. Aquest concert, organitzat en col·laboració amb l’Institut Ramon Llull (IRL), portarà aquestes formacions catalanes a actuar en un dels escenaris més populars de l’escena internacional davant d’un públic de 5.000 persones. L’activitat duu per nom Catalan Sounds on Tour i s’emmarca en el programa de l’IRL per donar suport a la internacionalització dels grups catalans.
Llengua.  Lleida,  02/07/2014
La Universitat de Lleida acollirà del 21 al 24 de juliol les XXVIII Jornades internacionals per a Professors de Català que organitza anualment l’Institut Ramon Llull. Al llarg de 4 dies, els docents de la Xarxa Universitària d’estudis catalans a l’exterior que coordina l’IRL participaran a presentacions i tallers a l’entorn d’activitats d’innovació docent i estratègies d’aprenentatge de català com a llengua estrangera, a càrrec de professorat especialitzat, tant d’universitats catalanes com d’altres institucions com ara el TERMCAT i la Direcció General de Política Lingüística.
Música.  Viena,  29/05/2013
L’Institut Ramon Llull serà present a la segona edició de la fira internacional de música clàssica Classical:NEXT, una fira internacional dedicada exclusivament a l’art i la música clàssica. L’esdeveniment tindrà lloc a la ciutat de Viena del 29 de maig a l’1 de juny. 
Literatura.  Barcelona,  24/05/2013
S’obre el termini per sol·licitar subvencions per a residències de traductors de la literatura catalana, per desplaçaments d’escriptors i traductors de llengua catalana i per a organitzar seminaris i activitats de reflexió. 
Arts Visuals.  Barcelona,  08/05/2013
L'Institut Ramon Llull es complau a convidar-te a la taula rodona de presentació del projecte "25% Catalonia at Venice", que representarà Catalunya a la 55ena Biennal de Venècia.
Cultura.  Stanford,  07/05/2013
Mònica Terribas ha ofert una conferència a la Universitat de Stanford, a Califòrina, en el marc d'unes jornades sobre periodisme i literatura. La seva ponència, "Periodisme, Política i Mitjans de Comunicació Públics: Perduts al Laberint", reflexiona al voltant del rol que juguen els mitjans de comunicació públics en l'actualitat i fins a quin punt, la dependencia entre els periodistes i els polítics els fa oblidar que han d' estar al servei de l'interès públic. Hem parlat amb ella per aprofundir en aquests assumptes i per valorar la penetració de la cultura catalana als Estats Units.

INSTITUT RAMON LLULL
Contacte
Avda. Diagonal, 373
Palau del Baró de Quadras
08008 Barcelona
Tel. +34 934 67 80 00

Patrocinadors
follow us
The Institut Ramon Llull aims at projecting the Catalan language and their culture in all its forms, materials and means of expression.
Tricentenari
The Institut Ramon Llull is a consortium that comprises the Generalitat (Government of Catalonia) and the Barcelona City Council, and its mission is the promotion of Catalan language and culture abroad.

Generalitat de CatalunyaAjuntament de Barcelona
© Institut Ramon Llull. All rights reserved