Institut Ramon Llull

Butlletí # 131

Escèniques.  Montreal,  28/10/2022

Una delegació d'Arts Escèniques Catalanes participa a la biennal CINARS del Quebec

Des de 1984, CINARS organitza bianualment a Mont-real un dels aparadors internacionals i esdeveniments de networking més importants del món. La 20a edició de la fira tindrà lloc del 7 al 12 de novembre i comptarà amb les actuacions de La petita malamaluga, Agnés Mateus + Quim Tarrida i Humanhood.

+ info >>


Música.  07/11/2022

El Quartet Casals culmina a Berlín la celebració del seu 25è aniversari, en col·laboració amb l'Institut Ramon Llull

El Quartet Casals finalitza els actes de celebració dels seu 25è aniversari a Berlín, amb un concert a la Konzerthaus Gendarmenmarkt, el proper dijous 17 de novembre.

+ info >>


Universitats.  París,  25/10/2022

La Universitat de París 8 ret homenatge a Joan Fuster amb motiu del seu centenari

La quarta edició del seminari internacional "Gare de France" reuneix a la Universitat de París, el 27 i 28 d'octubre, destacats especialistes en l'obra de l'escriptor valencià, poeta i assagista, una figura cabdal de l'articulació intel·lectual dels catalans durant la segona meitat del segle XX.

+ info >>


Universitats.  Stanford,  29/10/2022

Jordi Graupera, professor visitant a la càtedra Josep Pla d'Estudis Catalans a la Universitat de Stanford

El professor imparteix un curs sobre l'aparició de l'arquitectura moderna i contemporània a Occident i l'arquitecte català Antoni Gaudí, un dels màxims representants d'una arquitectura que planteja i respon les preguntes plantejades per la modernitat i la industrialització.

+ info >>


Coneixement.  Olot,  04/11/2022

Es presenta la temporada 2022-2023 de faberllull Olot

En els sis anys d’existència, la residència d’arts, ciències i humanitats ha acollit més de 800 residents de més de 30 països d’arreu del món.

+ info >>


Llengua.  Vinaròs i Morella,  21/10/2022

Vinaròs i Morella reben desenes d’estudiants per formar-se en didàctica de la llengua

El curs de didàctica de la llengua com a idioma estranger rep estudiants de Filologia, Traducció i Llengües de les universitats de la Xarxa Vives. La trobada vol contribuir en la formació i la qualitat docent de futurs professors per exercir la docència de la llengua en universitats de l’exterior.

+ info >>


Escèniques.  Nova York,  24/10/2022

El teatre català torna aquesta tardor a l'HB Studio de Nova York amb «Una galaxia de luciérnagas» d'Aina Tur

Playing Together: Catalonia at HB Studio és una mostra especial d'obres de teatre catalanes seguides de debats amb els artistes. Impulsada amb la col·laboració de l'Institut Ramon Llull, la programació a l'HB Studio torna aquesta tardor amb Una galaxia de luciérnagas de la dramaturga balear Aina Tur, un text d'autoficció basat en una experiència violenta que l'autora va viure en un país llatinoamericà durant l'estiu de 1998.

+ info >>


Arts.  Pristina, Kosovo,  28/10/2022

manifesta14 Pristina tanca l'edició 2022 i passa el testimoni a Barcelona 2024

La població kosovar clou aquest 30 d'octubre la Biennal d’art nòmada. Inaugurada el 22 de juliol, a Pristina s'hi han pogut veure les propostes artístiques de Lúa Coderch, Núria Güell, Luz Broto i Werker Collective, totes en col·laboració amb el Llull.

+ info >>


Arts.  Nàpols,  24/10/2022

L'art de Fina Miralles arriba a Nàpols

L’exposició “Fina Miralles. Soc totes les que he sigut” arriba al Museo Madre de Nàpols, Itàlia, on es podrà veure del 28 d'octubre de 2022 fins al 9 de gener de 2023. Es tracta d'una extensiva mostra sobre la trajectòria de l'autora, des dels seus inicis a la dècada dels 70 fins l’actualitat. Anteriorment, la mostra ha estat a Index - The Swedish Contemporary Art Foundation i a Marabouparken konsthalle, d’Estocolm.

+ info >>


Llengua.  Castelló de la Plana,  04/11/2022

El Congrés Anual de l’Anglo-Catalan Society arriba a la Universitat Jaume I de Castelló de la Plana

Del 4 al 6 de novembre, se celebra la 67a edició d'un esdeveniment que promou la consciència i l'apreciació de la cultura catalana a Gran Bretanya i Irlanda i fomenta les relacions culturals amb les comunitats de la nostra parla.

+ info >>


Unsubscripction form

Contact: info@llull.cat


Twitter  Facebook  Instagram  Flickr  RSS  YouTube
INSTITUT RAMON LLULL
info@llull.cat
Avda. Diagonal, 373. 
Palau del Baró de Quadras 
08008 Barcelona
Tel. +34 934 67 80 00