Albert Serra

Albert Serra (Banyoles, 1975) és director i productor de cinema. El seu primer film Crespià, the film not the village (2003) no es va arribar a estrenar comercialment. Posteriorment, ha presentat Honor de cavalleria (Premi Barcelona de Cinema a la millor direcció novell i a la millor pel·lícula en v.o. catalana 2006) i El cant dels ocells (Premi Gaudí a la millor pel·lícula 2009).

El 2009 va ser triat per ser la icona del nou cinema d'avantguarda de la Quinzaine des Réalisateurs del Festival de Cannes.

L’any 2012 fou un dels artistes seleccionats per participar a la dOCUMENTA de Kassel on va presentar la pel·lícula Els tres porquets. L’any passat es va convertir en el primer director català en obtenir el premi a la millor pel·lícula del Festival de Locarno amb Història de la meva mort (2013).

Recentment ha estat convidat pels prestigiosos centres Pompidou de París (2013) i Bozar de Brussel·les (2014) a presentar-hi una carta blanca.

Chus Martínez

Chus Martínez (La Corunya, 1972) és actualment directora de l’Institut d’Art de l’Acadèmia d’Art i Disseny FHNW (Fachhochschule Nordwestschweiz) de Basilea (Suïssa). Llicenciada en Filosofia i Història de l’Art per la Universitat Autònoma de Barcelona, també ha fet un màster de comissariat al Bard College de Nova York. La seva trajectòria professional l’ha dut a ocupar els càrrecs de directora artística de la Sala Rekalde de Bilbao (2002-2005), de directora del museu Frankfurter Kuntstverein (2005-2008) i de conservadora en cap del MACBA (2008-2011). Recentment ha treballat com a comissària en cap d’El Museo Del Barrio de Nova York i ha format part de l’equip comissarial de dOCUMENTA (13) a Kassel, Alemanya.

L’any 2005, Martínez va ser la comissària del Pavelló Nacional de Xipre per la 51a edició de la Biennal de Venècia, amb un projecte de Panayiotis Michael i Konstantia Sofokleous. També va formar part de l’equip assessor de l’exposició Carnegie International el 2008 i va participar com a comissària convidada a la 29a Biennal de São Paulo del 2010. A més, ha presentat exhibicions a museus de tot el món, ha col·laborat en nombrosos seminaris i conferències i ha exercit com a membre del jurat en certàmens de reconegut prestigi. Publica regularment en revistes d’art.


L’Institut Ramon Llull és un consorci integrat per la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona que té com a finalitat la projecció i difusió exterior de la llengua i la cultura catalanes en totes les seves expressions.

Generalitat de Catalunya

La Fundació Ramon Llull està constituïda pel Govern d'Andorra, l'Institut Ramon Llull, el Consell General dels Pirineus Orientals, l'Alguer i la Xarxa de ciutats valencianes Ramon Llull, i té la seva seu a Andorra.

Fundació Ramon Llull

Avís legal / Accessibilitat / Contacte
© Institut Ramon Llull · Barcelona T. +34 934678000 / info@llull.cat