Institut Ramon LLull

Línies d'actuació

Plans i programes generals i sectorials

L'Institut Ramon Llull (IRL) té com a objectiu la projecció i la difusió exterior de la llengua i la cultura catalanes en totes les seves expressions. Les línies estratègiques de l’IRL estan al servei del compliment de les seves finalitats:

a) Promoure la projecció exterior de la cultura catalana en totes les seves modalitats, gèneres i expressions.

b) Promoure la difusió i el coneixement de la llengua catalana a l'exterior, així com el seu ensenyament a les universitats i a altres centres d'estudi.

c) Promoure la difusió a l'exterior de la creació literària en llengua catalana, a través del foment i el suport a la traducció a altres llengües i de les accions de projecció exterior.

d) Afavorir la internacionalització de la creació i la producció cultural catalanes mitjançant estratègies de presència exterior.

e) Donar suport, a través de l'acció cultural, a les estratègies de relacions exteriors de les entitats consorciades.

f) Promoure els intercanvis culturals amb altres països.

g) Promoure la cooperació cultural i l'exportació d'expertesa en matèria de cultura a altres països i territoris, i coordinar-ne les estratègies amb altres institucions i entitats de l'àmbit territorial de les comunitats autònomes consorciades dedicades a la cooperació.

h) Coordinar les institucions i les entitats de l'àmbit territorial de les comunitats autònomes consorciades amb presència i reconeixement en organismes culturals internacionals per elaborar estratègies conjuntes.

i) Promoure i coordinar xarxes de persones i entitats amb projecció internacional per compartir objectius de promoció de la cultura catalana.

j) Col·laborar amb institucions d'altres territoris de l'àmbit lingüístic per dur a terme actuacions de projecció conjunta de la llengua, la cultura i el patrimoni compartits.

L'Institut Ramon Llull desenvolupa les seves activitats a través de les àrees de Creació, Literatura i Pensament i Llengua i Universitats.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"