Institut Ramon LLull

L'institut

 

Àrees de l'Institut

El Llull desenvolupa les seves activitats a través de les àrees:

Àrea de Creació

 

L’Àrea de Creació fomenta i lidera la participació de la creació artística catalana i balear a festivals i esdeveniments de gran rellevància internacional, així com a equipaments i xarxes estratègiques en l’àmbit de les arts escèniques, la música, el cinema, les arts visuals, l’arquitectura i el disseny. Aquest suport s’articula mitjançant convenis de col·laboració i d’intercanvi entre el sector creatiu local i l'internacional i a través de diferents línies d’ajut als creadors. L’Àrea de Creació també dissenya programes d’acompanyament a la creació amb reconeguda presència al món ,contribueix a la internacionalització dels equipaments de Catalunya i les Illes Balears i promou visites de comissaris, crítics i programadors estrangers per assistir a festivals, exposicions, estrenes, concerts o conferències a Catalunya i Balears.

Àrea de Llengua i Universitats 

 

L'Àrea de Llengua i Universitats promou l’ensenyament del català a universitats i centres d’estudi superiors a través d’una xarxa estable, la Xarxa Llull, formada per unes 130 universitats d’arreu del mon que compten amb més de 7.000 estudiants matriculats. A més, impulsa el treball d’investigació entorn de la llengua i la cultura catalanes amb un programa de càtedres i de professorat visitant a diverses universitats internacionals de prestigi. A banda dels convenis subscrits amb les universitats, l'Institut Ramon Llull dona suport al professorat i els estudiants de català per mitjà de diversos programes de formació lingüística i cultural de manera continuada. Com a organisme oficial de certificació de coneixements de català a l'exterior organitza proves anuals de llengua catalana a més de 70 ciutats de 30 països. Així mateix, l’Àrea de Llengua i Universitats dona suport a les iniciatives acadèmiques i de recerca de les associacions internacionals de catalanística. 

Àrea de Literatura

L'Institut Ramon Llull fomenta la internacionalització de la literatura catalana a través de línies de suport a les editorials que publiquen obres literàries traduïdes del català a altres llengües. L’Institut impulsa i atorga ajuts per a la traducció i la publicació d’obres literàries catalanes (ficció, assaig i obra il·lustrada) en altres idiomes. A més, l'Àrea de Literatura promou la relació entre els autors i els agents amb els seus interlocutors, els editors i el públic en l’àmbit internacional mitjançant la participació en les principals fires i festivals literaris d’arreu del món, tot facilitant espais de diàleg i intercanvi. Així mateix, l’Àrea de Literatura impulsa la difusió del patrimoni literari clàssic i vetlla per la seva projecció internacional.

Programa d’Innovació, Coneixement i Residències

El 2022 l’Institut Ramon Llull incorpora un nou programa amb l’objectiu de desenvolupar i potenciar una política de residències per a tots els territoris de parla catalana, que permeti connectar la creació i la recerca amb el talent professional de tot el món i impulsar l’intercanvi i el diàleg cultural a escala global. El programa també incorpora estratègies d’innovació per a la institució que han de permetre optimitzar processos i ser més eficients a l’hora d’internacionalitzar els coneixements humanístics, científics i culturals expressats en català.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"