Institut Ramon LLull

L’IRL i el prestigiós club de jazz PizzaExpress presenten la primera edició del London Catalan Festival

Música.  Londres, 04/06/2018

Enguany, per primera vegada, el prestigiós PizzaExpress Jazz Club de Soho acollirà el London Catalan Festival durant els dies 8,9 i 10 de juny. Coincidint amb el centenari del sufragi femení al Regne Unit, el festival dedica aquesta edició a Women in Jazz que comptarà amb la participació de les artistes catalanes Andrea Motis, Giulia Valle, Eva Fernández i Sara Pi. El London Catalan Festival és una coproducció de l'Institut Ramon Llull i el PizzaExpress Jazz Club en col·laboració amb Saurus Management i s'ha organitzat per donar veu a les noves generacions de dones en la música.




La cantant Sara Pi serà l’encarregada de donar el tret de sortida al festival amb una actuació el dia 8 de juny a les 21h. Després de triomfar amb els àlbums ‘Burning’ i ‘Break the Chains’, l’artista oferirà un tast del seu nou tercer treball que actualment està gravant amb el single L.O.V.E, una cançó de mirada crítica i esperançadora sobre les guerres al món. 

El dia següent, a les 13:30h, serà el torn d’Eva Fernández qui presenta un esborrany del que serà el seu proper disc Yo pregunto, el resultat d'una recerca de l'equilibri que forma la música: melodia, harmonia i ritme, donant la mateixa importància a cada element. L’acompanyen els mallorquins residents a Barcelona Josep Munar i Enric Fuster. Junts procuren buscar una sonoritat orgànica, donant protagonisme a la cançó sense deixar de banda la improvisació, espai on s’hi senten com a casa.

Guilia Valle també actuarà el segon dia del festival però en aquesta ocasió a les 21h. La compositora anirà acompanyada dels músics Marco Mezquida, David Xirgu i Giulia Valle, que junts formen el grup ‘Giulia Valle Trio’. El 2017 ha sortit publicat el seu disc gravat al San Francisco Jazz Festival 2015 (Live in San Francisco. Discmedi), en què aquest trio representa la llibertat total d’expressió i interacció entre els seus membres. Ara el presenten en un dels clubs de Jazz més famosos del Regne Unit.

Finalment, Andrea Motis tanca aquesta edició del Women in Jazz amb dos concerts que tindran com a protagonista Emotional Dance, el seu àlbum de debut en solitari. El treball està editat pel llegendari segell Impulse! i produït per Jay Newland i Brian Bacchus (conegut per les seves col·laboracions amb Norah Jones i Gregory Porter). Les dues actuacions tindran lloc el dia 10 de juny: la primera a les 18h i l’altra a les 21h.

Sobre les artistes

Eva Fernández és una jove promesa del jazz català que destaca com a saxofonista i cantant. Tot i la seva joventut, i com a membre de la Sant Andreu Jazz Band, dirigida pel poliinstrumentista Joan Chamorro, Eva Fernández acumula una llarga experiència en pocs anys i forma part de la nova fornada de joves i destacades veus femenines. Fins ara, ja ha actuat amb grans figures com Perico Sambeat, Dick Oatts, Ken Peplowski, Ignasi Terraza, Bobby Gordon, Jesse Davis, Terell Stafford, Wycliffe Gordon, Josep M. Farràs, Scott Robinson, Josep Traver, Matthew Simon, Llibert Fortuny, Carles Benavent o Jordi Bonell, i ha participat en diversos projectes amb Andrea Motis & Joan Chamorro Group. També ha participat als festivals de jazz de Barcelona, Terrassa, Porta Ferrada, Menorca, Roses, Vic i Xàbia (València), entre d’altres.

 

Andrea Motis es va formar musicalment com a trompetista amb a l'Escola Municipal de Música de Sant Andreu, del barri de Barcelona. El 2007, amb només 12 anys, va començar a col·laborar amb el grup de jazz Sant Andreu Jazz Band, dirigit pel professor de música i músic Joan Chamorro, qui també li va impartir classes de saxo. Des de llavors, ha participat en nombrosos concerts del circuit català i internacional de jazz.

Giulia Valle és bandleader, compositora, arranjadora i contrabaixista. Un imparable prodigi musical. Només els artistes elegits demostren la capacitat i la potència de Giulia Valle per deixar una empremta tan personal en cadascun dels seus projectes, de vegades salvatge, de vegades com una carícia, sempre lliure, intensa, fina, desafiant i imprevisible. Establerta a Barcelona, Giulia Valle ha desenvolupat una carrera internacional que l'ha situat en els més rellevants escenaris jazzístics del món, incloent el Montreal Jazz Festival, el Blue Note de Nova York, San Francisco Jazz, Jamboree o Bimhuis per esmentar-ne alguns, i la seva obra ha rebut el suport i l'elogi de la premsa especialitzada en tots els continents.

Sara Pi va començar els seus estudis de solfeig i piano als 6 anys i més tard, als 12 anys, va rebre classes de cant i tècnica vocal. Abans d'arribar a la majoria de l'edat, Sara ja havia format part d'unes quantes bandes d'ànima, funk, reggae i rhythm & blues. L'any 2008 va començar a treballar en el seu projecte en solitari de la mà del productor i músic brasiler Érico Moreira. El resultat va ser "Burning", un disc únic i original que va revolucionar l’escena soul del país, aconseguint el número 2 de ventes d’iTunes a Espanya. En aquests últims anys Sara Pi ha actuat en multitud de sales com el Palau de la Música, Apolo, Music Hall, Harlem Jazz Club, Jamboree Jazz Club o Sidecar, entre moltes altres, i ha participat en festivals com el Festival Cruïlla, a més de haver estat l'artista convidada del reconegut cantautor nord-americà Raul Midón en la seva actuació a Barcelona el novembre de 2011 i de George Benson i Morcheeba al juliol de 2013.

Amb la participació de les artistes catalanes Andrea Motis, Giulia Valle, Eva Fernández i Sara Pi

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"