Institut Ramon LLull

El flamenc de ‘La Chana’ viatja a Nova York

Escèniques.  Nova York, 11/04/2018

La barcelonina ‘bailaora’ Antonia Santiago Amador, coneguda com ‘La Chana’, actuarà l’11 d’abril al Kaufman Music Center del Merkin Concert Hall de Manhattan. Abans, el mateix dia, tindrà lloc l’entrena del guardonat documental ‘La Chana’, dirigit per la croata Lucija Stojevic.




'La Chana' va ser una de les estrelles de flamenc més importants del món als anys 1960 i 1970. Ballarina autodidacta, va pujar als escenaris en l’època d’or del flamenc, sorprenent audiències de tot el món amb un estil innovador: combinacions rítmiques gens tradicionals i una velocitat, expressió i potència sense precedents. Els seus espectacles s’anunciaven en cartells gegants per tot Madrid. Peter Sellers, amb qui apareix a la pel·lícula The Bobo (1967) la va convidar a Hollywood, però ella no hi va anar. En el punt més àlgid de la seva carrera, va desaparèixer d’escena sobtadament.

A mesura que seguim el drama darrere de l’escenari fins al seu últim espectacle el 2013, descobrim la seva història turbulenta i el secret pel qual va deixar una carrera molt prometedora: durant 18 anys va ser víctima de violència masclista per part del seu primer marit.

L’artista pujarà el dia 11 d’abril a l’escenari del Kaufman Music Center del Merkin Concert Hall de Manhattan acompanyada de Diego Amador i el seu fill Dieguito. El mateix dia tindrà lloc l’estrena del documental dedicat a ella. El film, dirigit per Lucija Stojevic, és  un retrat sobre l'envelliment, la perseverança. ‘La Chana’ revela una història inspiradora que cristaliza els enfrontaments entre els extrems i contradiccions de la seva vida; entre l'artista en escenari i la dona darrere de les escenes.

Lucija Stojevic va estudiar Disseny Arquitectònic a la Universitat d’Edimburg i Direcció i Edició a l’Escola de Cinema de Praga. Ha produït independentment més de 30 curts documentals per a The Guardian, The New York Times i Global Post. El seu treball també ha estat exhibit en el context del videoart en exposicions a Vienna, Graz, Barcelona i Edinburgh. En 2014, va fundar Noon Films S.L., una productora dedicada als documentals creatius a Barcelona.

El documental 'La Chana' ha guanyat varis guardons com ara el Premi del Públic al Festival Internacional de Documentals d'Amsterdam.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"