Institut Ramon LLull

Els concerts de Jordi Savall a Europa per acabar l’any

Música.  Europa, 04/12/2017

Un concert a Bèlgica, un a Alemanya i sis a França són les principals actuacions que Jordi Savall ofereix entre els dies 4 i 19 d’aquest mes de desembre. El prestigiós compositor català estarà acompanyat en diverses ocasions per alguna de les tres companyies que, juntament amb Montserrat Figueras, ha fundat: Hespèrion XXI, La Capella Reial de Catalunya i Le Concert des Nations.




El 4 de desembre, Savall i Hespèrion XXI interpreten ‘Dialogue des Âmes’ a Brussel·les. Al cap de dos dies, el músic ofereix ‘Jerusalem’ a Berlín, concert al qual s’afegeix La Capella Reial de Catalunya. Després d’aquestes dues actuacions, Savall n’ofereix sis més a França. La primera d’aquestes té lloc a Lens el dia 9 i és especialment destacable perquè Savall uneix forces amb el seu fill, Ferran Savall, i David Mayoral. Els tres interpreten ‘Le Temps Retrouvé’.

Savall acaba l’any amb 5 concerts de ‘Le Messie de G. F. Haendel’ a França. Amb La Capella Reial de Catalunya i Le Concert des Nations, el compositor puja als escenaris de Dole (dia 15 de desembre), Besançon (dia 16), París (dia 17) i Versalles (dies 18 i 19).

Més informació de les dates i els concerts aquí.

Jordi Savall (Igualada, 1941) és una de les personalitats més significades de la nostra cultura i possiblement el músic català amb més projecció internacional. La seva obra engloba múltiples vessants: és intèrpret de viola de gamba, pioner en la recuperació de patrimoni musical, director d’orquestres de gran prestigi i promotor de cicles, festivals i del seu propi segell discogràfic.Durant més de quaranta anys s’ha dedicat a la investigació de la música antiga, com a intèrpret i com a director.

L’any 2014 Savall va rebre la Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya en reconeixement a la seva contribució a la cultura catalana

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"