Institut Ramon LLull

Cineastes i editors d'art catalans al Filaf de Perpinyà

Cinema.  PERPINYÀ, 19/06/2017

La setena edició del Festival Internacional del llibre d'art i cinema (FILAF) de Perpinyà compta amb la presència de les pel·lícules ‘Raymond Roussel’, de Joan Bofill i ‘Carles Fontserè’, de Joan Albert Abril. Vicenç Altaió és membre del jurat de cine i presenta, com a part de l'Art Book Fair del festival, el llibre ‘Miró i els poetes catalans’. Tristan Barbarà Editions també és present a la fira. 




Des del 2011, el Filaf de Perpinyà reuneix prop de 500 nous llibres d'art de tot el món, incloent-hi també algunes pel·lícules. Per a aquesta setena edició del Festival, que té lloc del 19 al 25 de juny, 24 llibres i 8 pel·lícules han estat seleccionats per optar als premis, que s’atorguen el dissabte 24 de juny a l’antic teatre de Perpinyà. La pel·lícula ‘Raymond Roussel: Le jour de Gloire’, de Joan Bofill, ha estat el film català seleccionat.

Fora de la competició, la pel·lícula ‘Arte y rebeldía. Carles Fontserè a contracorriente’, de Joan Albert Abril, també es projecta. A més, el poeta i assagista català Vicenç Altaió forma part del jurat de cinema d’aquesta edició. Altaió presenta el seu llibre ‘Miró i els poetes catalans’ amb lectura inclosa.

L'Art Book Fair Filaf va ser creada durant l'última edició del festival i té lloc a l’Ancien Mess des Officiers del 23 al 25 de juny. S’ha convertit en un punt de trobada entre els diferents membres del món de la publicació i el públic en general, acompanyat de conferències, presentacions, signatures, lectures, converses amb artistes, editors, impressors, etcètera.

 


Programació:

Al Cinéma Castillet

Dilluns 19 a les 19.30h i dijous 22 a les 21:30 – Estrena a França d’”Arte y Rebeldía. Carles Fontserè a contracorriente” amb presència de Joan Albert Abril, el director.

Carles Fontserè és l'autor d’algunes de les imatges més conegudes universalment de la Guerra Civil espanyola (1936-1939). Artista, pintor, dissenyador i fotògraf, aquest artista complet és una figura controvertida de l’èxode polític republicà (ha expressat les seves opinions políticament incorrectes en diverses ocasions). A través d'ell, en aquesta pel·lícula es descobreix part de la història del segle XX.

Divendres 23 a les 18h i el dissabte 24 a les 21.30h – Estrena a França de “Raymond Roussel: Le jour de Gloire”, de Joan Bofill Amargós. El director i la productora executiva també hi seran presents.

“Le jour de Gloire” resdescobreix la història improbable de l'última pel·lícula de Salvador Dalí, dirigida per José Montes-Baquer: “Impressions de l'Alta Mongòlia” (1976). Homenatge a Raymond Roussel, un dels escriptors més enigmàtics i visionaris del segle XXI a través dels testimonis de creadors com Enrique Vila-Matas, John Ashbery, Michel Butor i Miquel Barceló.

 

En el marc de l'Art Book Fair

Divendres 23 a les 19h - ‘Performance’, lectura i signatura del llibre ‘Miró i els poetes catalans’ per part de Vicenç Altaió.

Vicenç Altaió és poeta, assagista, traductor i crític d'art teatral. Va ser director del centre KRTU del 1990 a 2008 i del Centre d’Arts Santa Mònica de Barcelona Santa Mònica Arts de Barcelona del 2009 al 2013. Ha organitzat nombroses exposicions temàtiques que vinculen l'art, la literatura i la ciència. També ha tingut un paper a ‘Histoire de ma mort’ i ‘La mort de Louis XIV’, d’Albert Serra (president del jurat del Filaf el 2015).

Diumenge 25 a les 14h – debat dels ‘projectes editorials d’Editions Méridianes i Tristan Barbarà. Amb Pierre Manuel, Serge Fauchier i Tristan Barbarà.

Fundades el 1984, les editions Tristan Barbarà són especialistes en la producció limitada de llibres d’art. Pintors, escultors, fotògrafs, poetes i escriptors col·laboren conjuntament amb el disseny i la concepció de cada llibre. 

Cinéma le Castillet - 1 Boulevard Wilson, Perpinyà

Filaf Art Book Fair (de 23 a 25 de juny)  - Place de Verdun, Perpinyà

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"