Institut Ramon LLull

La Fura dels Baus interpreta ‘La Creació’ de Haydn a Alemanya

Escèniques.  Alemanya, 01/06/2017

La companyia La Fura dels Baus, sota la direcció artística de Carlus Padrissa, ofereix dos espectacles pel Festival de Ludwigsburg al Musical Theatre de la ciutat. Es tracta de l'estrena a Alemanya del seu últim espectacle, ‘La Creació’, basat en la composició de l'austríac Joseph Haydn.




‘La Creació’ de Joseph Haydn (1732-1809) a través de la mirada de La Fura dels Baus: una visió molt particular de l'obra de l’austríac que s’interpreta l’1 i 2 de juny al Musical Theatre de Ludwigsburg (Alemanya) en motiu del festival d'arts escèniques. Amb aquest espectacle, Carlus Padrissa, el director artístic, revisa la composició de Haydn, que tracta des del caos original fins el setè dia de la creació, emmarcat en un imaginari bíblic nodrit de textos com el Gènesi o el Llibre dels Salms.

L’estil trencador de La Fura dels Baus, conegut internacionalment i molt característic, uneix forces amb la Insula Orchestra i les veus d’una soprano, un tenor i un baríton per a l’espectacle. En aquesta ocasió, la companyia catalana ha dissenyat un escenari ple de globus d’heli i amb molt ús de noves tecnologies. ‘La Creació’ busca connectar el naixement del planeta, el cos humà i l’ADN amb la realitat del segle XXI.

Joseph Haydn va compondre ‘La Creació’ després d’anys de treball, presentant-la per primera vegada a Viena el 1798, i hi va incloure la proclamació de la humanitat a la imatge de Déu, una concepció típica de la Il·lustració.

Després de passar pel festival de Ludwigsburg, La Fura dels Baus porta ‘La Creació’ a la Filarmònica de l’Elba, a Hamburg, els dies 5 i 6 de juny. 

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"