Institut Ramon LLull

Eusebi Ayensa i Josep Tero evoquen Kavafis al festival LEA d’Atenes

Literatura.  Atenes, 13/06/2017

Kavafis va ser traduït al català abans que a cap altra llengua de la Península Ibèrica per Carles Riba (1893-1959), qui va contribuir decisivament a l’enorme influència que el poeta grec ha exercit damunt la cultura catalana del segle XX. El filòleg Eusebi Ayensa i el cantautor Josep Tero presenten al Festival LEA d’Atenes la vetllada poètico-musical ‘Kavafis a Catalunya’, un retrat de l’empremta del poeta en les lletres i la música d’autor del nostre país. L’acte se celebrarà el 13 de juny a la llibreria Poems & Crimes d’Atenes.




Després d’una breu presentació de Kavafis a Catalunya i de la seva empremta en les lletres i la música d’autor del segle XX per part, el cantautor Josep Tero presentarà el seu darrer àlbum, Kavafis en concert, on projecta el món de Konstandinos Kavafis a través dels poemes que ell mateix i Lluís Llach han musicat. L’acte serà presentat per l’escriptor Petros Màrkaris, i es durà a terme en català i en grec.

El Festival LEA (Festival de Literatura Hel·leno-Iberoamericana a Atenes) va néixer l’any 2008 a fi de promoure el diàleg intercultural entre els països iberoamericans i la República Hel·lènica i de fomentar el gust per la literatura i les arts provinents d’aquests països a Grècia. La seva novena edició se celebra del 7 al 19 de juny a Atenes i del 16 al 18 a l’illa Lèucada, i està comissariada per l’escriptor grec Petros Màrkaris.

Eusebi Ayensa (Figueres, 1967) és llicenciat en Filologia Clàssica i doctor en Filologia Romànica. Professor de grec clàssic i modern durant més de deu anys, ha publicat nombrosos articles sobre literatura grega moderna. Ha editat en quatre volums l’epistolari grec d’Antoni Rubió i Lluch i ha versionat al català obres dels escriptors grecs Konstandinos Kavafis, Iannis Ritsos, Iorgos Seferis i Iorgos F. Pieridis, així com poesia popular grega al català i al castellà. Des d’octubre de 2007 dirigeix l’Institut Cervantes d’Atenes.

Josep Tero (L'Escala, 1951) va irrompre a l'escena musical els anys 80 com un dels màxims exponents de l'anomenada 'segona generació' de la cançó en català. Va debutar davant del gran públic l’any 1982 en un concert amb Lluís Llach i Marina Rossell, i des d'aquell moment ha actuat arreu dels Països Catalans i a altres indrets d'Europa i dels Estats Units d'Amèrica. La seva obra destaca per la tasca de divulgació de la poesia catalana i la cançó tradicional, així com per les cançons compromeses amb la defensa del medi ambient i les llibertats individuals i col·lectives.

‘Kavafis a Catalunya: vetllada poètica i musical amb Eusebi Ayensa i Josep Tero’

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"