Institut Ramon LLull

El Brighton Fringe Festival recorda Frederic Mompou amb dos concerts

Música.  Brighton, 28/05/2017

Aquest any 2017 es commemora el 30è aniversari de la mort de Frederic Mompou. El pianista i compositor català va deixar una obra misteriosa i refinada, que ha estat reconeguda internacionalment al marge d’escoles i de tècniques. El Brighton Fringe Festival vol retre homenatge a Mompou recuperant-ne les peces per a guitarra, cello, veu i orgue, obres que sovint són eclipsades per la seva música pianística: el festival ha programat dos concerts, els dies 28 de maig i 3 de juny, a la Brighton Unitarian Church.




El Brighton Fringe Festival ret homenatge a Frederic Mompou recuperant la seva música de cambra, amb peces per a guitarra, violoncel i orgue. El concert comptarà amb Matthew Sear a la guitarra, Siriol Hugh-Jones al violoncel, Johan de Cock a l’orgue i al piano, i Arlene Rolphe de mezzosoprano.

Frederic Mompou (Barcelona, 1893-1987) es va decidir a crear música gràcies al contacte amb la nova escola francesa. Després de residir set anys a Barcelona (1914-21), es va instal·lar a París (1921-41), i durant aquesta estada va escriure una part molt significativa de la seva producció. Les seves obres més personals són per a piano: Impressions íntimes: planys, Pessebres, Escenes d’infants, Suburbis, Fêtes lointaines, Préludes, Variacions sobre un tema de Chopin, Paysages, Música callada.

En la seva obra va prescindir de les modulacions i de tot desenvolupament. La seva música, misteriosa i refinada, al marge d’escoles i de tècniques, ha estat reconeguda internacionalment. Va ser alhora un intèrpret excepcional de la seva obra pianística, i com a tal va actuar a Catalunya i a l’estranger. Posseïa nombroses condecoracions i va ser membre de diferents entitats musicals internacionals.

“La millor paraula és la paraula no dita; sóc un home de poques paraules i un músic de poques notes”

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"