Institut Ramon LLull

Catalunya serà el convidat d’honor al Festival de Cinema de Guadalajara 2018

Cinema.  Guadalajara, 01/07/2017

El Festival Internacional de Cinema de Guadalajara (FICG), celebrat a Mèxic el passat mes de març, ha anunciat oficialment que Catalunya serà el convidat d’honor de la propera edició de l’any 2018, recollint el testimoni d’Alemanya. Es tracta de l’esdeveniment cinematogràfic més important d’Amèrica Llatina i una excel·lent oportunitat per consolidar la posició del cinema català a escala internacional i, més concretament, en l’àmbit iberoamericà. És un esdeveniment destinat a l’exhibició, formació i intercanvi creatiu entre els professionals, crítics de la cinematografia internacional i estudiants iberoamericans.




En el marc del FICG té lloc el mercat de cinema de Guadalajara, que es constitueix com el punt de trobada entre la indústria iberoamericana i el món. Un espai on convergeixen els negocis, els projectes en desenvolupament, els cineastes, les empreses audiovisuals i els representants de tots els sectors que integren la indústria cinematogràfica.

En la seva edició número 32, que va tenir lloc a Mèxic del 10 al 17 de març, el festival va comptar amb tres llargmetratges catalans en la competició oficial: El ciudadano ilustre, de Mariano Cohn i Gastón Duprat; Sasha, de Félix Colomer; i Política, manual de instrucciones, de Fernando León de Aranoa. A més, a la secció de curtmetratges, van participar dos curts catalans: Tiger, d’Aina Clotet, i 14 anys i un dia, de Lucía Alemany. Fora de competició, dins la secció Son de Cine es va projectar el documental Casamance; la banda sonora d'un viatge, de Paloma Zapata. Per altra banda, el projecte català Isaac, d'Angeles Hernández i David Matamoros, va guanyar el ‘13 Encuentro de coproducción’, que té l’objectiu d’ajudar a projectes en fase de desenvolupament a trobar socis per dur-se a terme.

En l’edició de l’any vinent, el Festival Internacional de Cinema de Guadalajara comptarà amb una àmplia presència del cinema i la indústria audiovisual catalana de la mà del Departament de Cultura a través de l’Institut Ramon Llull i de l’ICEC, sota la marca d’internacionalització de l’audiovisual català Catalan Films & TV. A més de la presència del cinema català a les diferents seccions del festival, les activitats complementàries inclouran una mostra de cinema contemporani català, una retrospectiva de Ventura Pons i una important delegació de professionals catalans que participaran en diferents seccions, xerrades i activitats d’indústria.

De fet, el director català Ventura Pons, que va cloure l'edició anterior del festival amb l'estrena de la seva última pel·lícula, 'Sabates Grosses', va anunciar que es trobava treballant en una coproducció amb Mèxic que tractarà la història de 'Les germanes Pecanins', que van formar un pont molt important entre la cultura artística de Mèxic i Catalunya. La nova producció es mostrarà al festival del 2018. Fins llavors, i per anar escalfant motors, s’organitzarà una mostra de cinema clàssic català a les Filmoteques de Ciudad de México i Guadalajara amb el suport de la Filmoteca de Catalunya.

Tot i que el festival va acabar fa uns mesos, les activitats cinèfiles han continuat fins al 10 de juny en forma de projeccions de curts i llargmetratges a diversos espais públics anomenats 'colònies'. Es tracta de la iniciativa 'Te invito al cine', que es va posar en marxa el 2016 i pretén acostar les pel·lícules locals i internacionals més destacades a la ciutadania de manera gratuïta. 

Més informació de les activitats organitzades pel festival aquí

Altres convidats d’honor a les darreres edicions del festival han estat Suïssa, Itàlia, el Quebec, Països Baixos, Gran Bretanya, Israel i França

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"