Institut Ramon LLull

Art Paris Art Fair ensenya l’obra del Joan Rabascall més crític

Arts.  París, 02/04/2017

Art Paris Art Fair és el major esdeveniment d’art modern i contemporani que se celebra cada primavera a París. La fira reunirà al Grand Palais, entre el 30 de març i el 2 d’abril, gairebé 140 galeries d’uns 20 països per explorar l’art europeu des del període de postguerra fins a dia d’avui, així com també talents emergents del món sencer. L’artista català Joan Rabascall hi ha estat convidat per Art to Be Gallery, que presenta l’obra d’una quinzena d’artistes al voltant d’un tema comú: la televisió.




Art to Be Gallery porta a París una quinzena d’obres de diferents èpoques i països, convidant els artistes Roland Baladi, Sébastien Bayet, François Boisrond, Bodys Isek Kingelez, Ryan Mendoza, Ivan Messac, Jacques Monory, Nam June Paik, Skwak, Wolf Vostell i Joan Rabascall. Comissariat per Ivan Messac, el projecte no es basa en un moviment particular o un grup d’artistes, sinó que reuneix obres que evoquin o estiguin inspirades en la televisió.

Joan Rabascall (Barcelona, 1935) va estudiar a l’Escola Massana de Barcelona i a l’École Nationale Supérieure des Beaux-Arts de París, on es va traslladar l’any 1962 per escapar de la censura franquista. Amb Antoni Miralda, Jaume Xifra i Benet Rossell, va formar part de l’anomenat grup dels catalans de París, i va participar en la creació i la realització de diferents cerimonials —festes rituals de caràcter lúdic—, com el Memorial de Verderonne o la Festa en Blanc.

Els seus treballs parteixen de la manipulació de la iconografia dels mass media. Els seus primers collages (1964-65), la juxtaposició d’imatges provocant l’associació d’idees (1971-72), la crítica i la ironia a diferents nivells de lectura d’una pàgina de diari, un catàleg o un anunci, revelen el que segons ell són els continguts comunicatius reals de qualsevol imatge manipulada pels poders econòmics i polítics. Ha exposat a París, Amsterdam, Londres, Madrid, Varsòvia, Milà, Nova York, Palma, Perpinyà i Barcelona.

L’obra de Joan Rabascall (Barcelona, 1935) acostuma a contenir un contundent missatge de crítica social

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"