Institut Ramon LLull

El cinema de Segundo de Chomón obre el Flatpack Festival de Birmingham

Cinema.  Birmingham, 04/04/2017

Una selecció de pel·lícules de Segundo de Chomón obrirà el festival de cinema i art Flatpack de Birmingham. Àmpliament reconegut pels seus trucs visuals i per l’invent del travelling, el director de cinema espanyol va començar la seva carrera a Barcelona per posteriorment traslladar-se a París. En la sessió d’obertura del Flatpack Festival, que tindrà lloc el 4 d’abril al Grand Hotel de Birmingham, el multiinstrumentalista Stephen Horne interpretarà en directe l’acompanyament musical per les projeccions d’un dels grans mestres oblidats del cinema mut.




Sovint eclipsat pel seu contemporani Georges Méliès, Segundo de Chomón va deixar una obra de la mateixa alçada artística. Començant a Barcelona i establert a París des del 1905, de Chomón va anar variant de gènere còmodament, des del terror al cinema d’engany o de viatges, i va convertir-se en especialista en els trucatges del cinema, i en pioner de l’acolorit de films a mà i de l’invent del travelling. La selecció del festival  dóna una idea de l’originalitat de la filmografia i de l’alegre inventiva de la seva obra.

El festival se celebrarà al Grand Hotel de Birmingham. Tancat des del 2002, suposarà una de les últimes oportunitats per explorar la històrica suite Grosvenor abans que gaudeixi d’una segona vida com a hotel.

Segundo de Chomón (Terol, 1871 - París, 1929) va ser un dels pioners més destacats dels primers trenta anys del cinema europeu del segle XX

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"