Institut Ramon LLull

El curtmetratge català 'Timecode', nominat als Oscars

Cinema.  Estats Units, 24/01/2017

El film 'Timecode', de Juanjo Giménez, ha estat nominat a l'Oscar al millor curtmetratge de ficció. És la primera vegada en la història que un curtmetratge català aconsegueix la nominació a l'Oscar i, en cas de guanyar, seria la primera vegada que un curt espanyol s’endugués l'estatueta.




Protagonitzat per Lali Ayguadé i Nicolás Riccini, ballarins i coreògrafs sense experiència com a actors, 'Timecode' mostra la relació inesperada que sorgeix entre dos vigilants nocturns d'un pàrquing que es creuen només uns minuts cada dia, quan acaba la jornada de l’un i comença la de l’altre. Una relació que no s'expressa en paraules sinó a través d'una passió compartida que descobreixen per atzar.

El curt de Juanjo Giménez (Barcelona, 1963) ja va conquerir la Palma d'Or del Festival de Canes el passat mes de maig i té al currículum una exitosa trajectòria de reconeixements i de projeccions a festivals com el London Film Festival o el Paris Courts Devant.

Els guanyadors dels Oscars es coneixeran el 26 de febrer en la gala que se celebrarà al al Dolby Theatre de Hollywood.

El curtmetratge ‘Timecode’ va guanyar la Palma d'Or a la darrera edició del festival de Cannes i compta amb un llarg recorregut en festivals internacionals

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"