Institut Ramon LLull

L’Any Casas arriba a la Universitat de Granada amb una conferència de Vinyet Panyella

Arts.  Granada, 28/11/2016

L’Any Casas commemora el 150 aniversari del naixement de Ramon Casas i Carbó, un dels pintors més representatius del Modernisme i de la pintura catalana de principis del segle XX. Com a part dels actes de celebració de l’Any Casas, la seva comissària, Vinet Panyella, oferirà la conferència ‘Ramon Casas: Modernisme y Modernitat’ a la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat de Granada el pròxim 28 de novembre.




L’acte s’inscriu dins l’Any Casas, que celebra el 150 aniversari del naixement del pintor Ramon Casas i Carbó, un dels pintors més representatius del Modernisme i de la pintura catalana fins al primer terç de segle vint. La seva obra ha esdevingut un referent cabdal pel que té de representatiu de la modernitat importada de París, la visió social, la descripció de les multituds i la representació d’una determinada visió de la figura femenina.

Amb Santiago Rusiñol, Ramon Casas va ser l’impulsor de la renovació de la pintura catalana de finals del s. XIX i el millor pintor de la primera generació modernista. Entre la seva obra, destaca la galeria de retrats al carbó de personalitats del món de la cultura i la política, per la qual està considerat com el gran retratista de la burgesia catalana.

Vinyet Panyella és poeta, escriptora i curadora d’exposicions. Llicenciada en Filologia catalana i diplomada en Biblioteconomia i Documentació per la Universitat de Barcelona, compta amb una àmplia experiència en gestió cultural i es dedica als estudis i assaigs sobre art, literatura i història dels segles XIX i XX.

Ha estat gerent (1989-2006) i directora (2000-2004) de la Biblioteca de Catalunya, així com directora (2011) del Consorci del Patrimoni de Sitges, del qual forma part, entre altres, el Museu Cau Ferrat. Ha publicat una trentena d’obres d' assaig, art, biografia, estudis literaris i poesia, algunes de les quals han merescut premis i distincions.

Ramon Casas va ser un dels grans impulsors de la renovació de la pintura catalana de finals del s. XIX

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"