Institut Ramon LLull

El Museu d’Art Contemporani de Baie-Saint-Paul, al Quebec, exposa l’amistat entre Picasso i Apel·les Fenosa

Arts.  Quebec, 18/06/2016

El Musée d’Art Contemporain de Baie-Saint-Paul, al Quebec, acull del 18 de juny al 8 de novembre l’exposició ‘Fenosa-Picasso, una amitié’. A través d’un centenar d’obres, principalment d’escultura, la mostra traça la relació d’amistat que els dos artistes catalans van iniciar l’any 1923, i on s’hi entrecreuen altres noms com Jean Cocteau, Paul Eluard, Tristan Tzara o Coco Chanel.




L’amistat entre Fenosa i Picasso va començar l’any 1923, quan el pintor Pere Pruna va presentar l'escultor a Picasso i va animar-lo a ensenyar la seva obra. En poc temps, Picasso es va convertir en el col·leccionista principal de Fenosa i en el seu amic, ajudant-lo a organitzar la seva primera exposició individual a la galeria Percier el 1924, i introduint-lo al seu selecte cercle d’amics, on s'hi trobaven personalitats com Jean Cocteau, Man Ray, Tristan Tzara, Paul Éluard o Coco Chanel.

La relació entre tots dos va ser tan prolífica que Fenosa va convertir-se en l’artista contemporani de Picasso més ben representat a la seva col·lecció privada. Ara, la Fundación Almine y Bernard Ruiz-Picasso ha col·laborat amb la Fundació Apel·les Fenosa per portar part de les seves obres al Canadà. La mostra compta també amb el suport de l’Institut Ramon Llull.

L’exposició del Museu d’Art Contemporani de Baie-Saint-Paul consta d’ escultures de Fenosa, escultures que pertanyien a Pablo Picasso, dibuixos, fotografies dels anys quaranta, il·lustracions, manuscrits i correspondència entre els dos amics. Els anys 1960 i 1961, Apel·les Fenosa havia exposat a Nova York, a la coneguda galeria Paul Rosemberg, que representava també Picasso, però fins ara mai havia fet una mostra individual en un museu americà, donada la dificultat de transportar obres de grans dimensions.

L’exposició Fenosa-Picasso, une amitié es pot veure al Musée d’Art Contemporain de Baie-Saint-Paul del 18 de juny al 8 de novembre

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"