Institut Ramon LLull

La literatura catalana serà la convidada d’honor de la Fira del Llibre de Bolonya

Literatura.  Bolonya, 30/04/2016

La literatura catalana serà la convidada d’honor de la Fira del Llibre Infantil i Juvenil de Bolonya, que se celebrarà del 3 al 6 d’abril del 2017. Es tracta de la fira professional més important del món dedicada al llibre infantil i juvenil: aquest any ha comptat amb 1.278 expositors de 74 països i 856 periodistes acreditats, es van vendre més de 15.000 títols de 40 països i, entre professionals i públic, va rebre prop de 60.000 visitants.




El conseller de Cultura, Santi Vila, ha afirmat que la participació a la Fira del Llibre Infantil i Juvenil Bolonya de l’any 2017 “és una gran oportunitat per consolidar la marca de la literatura catalana al món”. “La fira és una ocasió magnífica per fomentar la venda i la internacionalització dels autors catalans, valencians i balears”, ha subratllat Vila.

“Després de molts mesos de gestions i de contactes amb la Fira del Llibre Infantil i Juvenil Bolonya, s’ha confirmat la molt bona notícia de la participació en la propera edició com a convidada d’honor. Estem francament satisfets, el concurs de la literatura en català comptarà amb tota la participació i implicació de totes les institucions, liderades per l’Institut Ramon Llull”, ha explicat el conseller.

“Amb la participació a la fira, s’acredita el pes de les editorials catalanes”, ha ressaltat Vila. En aquest sentit, ha apuntat que el “28% de l’edició de llibre infantil i juvenil a l’Estat correspon a Catalunya”.

Amb més de 50 anys de trajectòria, la Fira del Llibre Infantil de Bolonya (Bologna Children’s Book Fair,) és la fira professional de referència internacional per al sector del llibre infantil i juvenil, la de major projecció internacional. La distinció com a convidat d’honor comportarà el foment de l’exportació del llibre infantil i juvenil; la promoció de la internacionalització dels il·lustradors catalans i balears i la consolidació de la imatge de marca de la il·lustració catalana contemporània.

L’edició de 2017 de la Fira tindrà lloc del 3 a 6 d’abril. La literatura feta en català hi tindrà una exposició de 400m2 dedicada a la il·lustració; un programa d’activitats professionals; un programa d’activitats professionals en el sector de la il·lustració, la creació literària, la traducció i l’edició digital; una mostra d’il·lustradors a la ciutat de Bolonya; accions amb les biblioteques i entitats del sector a la ciutat. També  comportarà la visita d’editors internacionals a Barcelona.

x01z17

En les darreres edicions, Suècia, el Brasil, Croàcia i Alemanya han precedit la cultura catalana com a convidades d’honor a la Fira

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"