Institut Ramon LLull

La nova gira internacional de Jordi Savall agafa embranzida als Estats Units

Música.  Berkeley, 26/02/2016

Un any més, Jordi Savall ofereix una gira internacional de la mà de l’Institut Ramon Llull. Durant aquest 2016, el reconegut gambista i director tornarà a viatjar acompanyat de les formacions Hespèrion XXI, La Capella Reial de Catalunya i Le Concert des Nations. La gira el durà una altra vegada per tot el món, amb estades a països habituats a rebre’l com França, Itàlia o Suïssa, i aquest any, com a novetat, arribant fins a la Xina. Les actuacions als Estats Units comencen el 26 de febrer amb un concert a la First Congregational Church de la ciutat de Berkeley.




Després d’una breu estada a Cartagena de Indias, a Colòmbia, a principis d’any, i de diverses actuacions a Catalunya i Espanya, Jordi Savall continua amb la seva nova gira internacional viatjant als Estats Units, on hi oferirà un total de 8 concerts en menys de dues setmanes, entre finals de febrer i principis de març. En aquesta etapa, passarà per Berkeley, Seattle, Santa Barbara, Chicago, Boston i Washington. Posteriorment, Savall tornarà a Europa per oferir una desena de concerts repartits per Suïssa, Alemanya, França i Polònia.

La gira d’aquest 2016, com l’anterior, varia molt al llarg de l’any tant en el repertori com en els format dels concerts, adequats a cada actuació. Llistem a continuació els concerts de Jordi Savall més immediats en el temps.

 

Gira internacional de Jordi Savall

Febrer i Març

26/02   Berkeley (Estats Units): Man & Nature – The Celtic Viol

27/02   Seattle (Estats Units): Man & Nature – The Celtic Viol

28/02   Seattle (Estats Units): The Spirit of the Viol

01/03   Santa Barbara (Estats Units): Man & Nature – The Celtic Viol

04/03   Chicago (Estats Units): Man & Nature – The Celtic Viol

05/03   Boston (Estats Units): Man & Nature – The Celtic Viol

06/03   Washington (Estats Units): The Spirit of the Viol

10/03   Martigny (Suïssa): Les goûts réunis

12/03   Luzern (Suïssa): Orient occident. Dialogue des âmes

13/03   Köln (Alemanya): Orient occident

16/03   Luzern (Suïssa): Les voix humaines

18/03   Luzern (Suïssa): Magnificat. Te Deum & Jubilate

21/03   Cracòvia (Polònia): Haydn. Les 7 darreres paraules de Crist a la creu

26/03   París (França): La Resurrezione – G.F. Händel

31/03   Saint Gilles Croix (França): La viola cèltica

 

Jordi Savall (Igualada, 1941) és un dels músics catalans amb més projecció internacional i una de les personalitats més significades de la nostra cultura. La seva obra engloba múltiples vessants: és intèrpret de viola de gamba, pioner en la recuperació de patrimoni musical, director d'orquestres de gran prestigi i promotor de cicles, festivals i del seu propi segell discogràfic.

L’any 2014 Savall va rebre la Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya en reconeixement a la seva trajectòria i la seva contribució a la cultura catalana.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"