Institut Ramon LLull

La Universitat Queen Mary de Londres presenta el llibre ‘Catalan Cartoons: A Cultural and Political History’

Cultura.  Londres, 15/02/2016

Escrit per Rhiannon McGlade, investigadora de la Universitat Queen Mary de Londres, i il·lustrat pel dibuixant Tim Sander, el llibre Catalan Cartoons: A Cultural and Political History examina les enormes variacions en la relació entre el caricaturisme català i el paisatge polític del segle XX. La presentació del llibre tindrà lloc a la Queen Mary University de Londres el proper 15 de febrer.




El llibre Catalan Cartoons: A Cultural and Political History és el resultat d’anys d’estudi de Rhiannon McGlade, professora de Catalan Studies de la Queen Mary University of London, que ja va dedicar la seva tesi doctoral a la sàtira política dels dibuixos catalans del segle XX. L’obra neix de la seva associació amb Tim Sander, il·lustrador que ha treballat amb mitjans britànics de primer ordre com The Independent, The Guardian o The Daily Telegraph,

Es tracta del primer llibre en anglès dedicat a la caricatura del segle XX a Catalunya, un estudi fascinant d’aquesta forma d’art modern tan popular i plena de càrrega política. Fixant la mirada sobre el període polític que s’estén de 1898 a 1982, el llibre analitza de quina manera la sàtira catalana ha alternat episodis de relativa calma amb episodis més convulsos -de censura, violència, i guerra-, i demostra com aquesta tradició no va acabar amb la dictadura de Franco, sinó que va sobreviure gràcies a la variació de les seves formes.

La presentació del llibre comptarà amb una introducció del Prof. John London (director del Centre for Catalan Studies de la Universitat Queen Mary) i una discussió del llibre en relació amb el debat actual sobre l'impacte i el valor cultural de vinyetes satíriques i el seu estudi, a càrrec de l'autora, Rhiannon McGlade, i l’il·lustrador Tim Sanders.

Catalan Cartoons ha estat publicat per la University Wales Press amb el suport de l’Institut Ramon Llull

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"