Institut Ramon LLull

Les arts escèniques catalanes desembarquen a Buenos Aires, Montevideo i Lima

Escèniques.  Buenos Aires, 29/01/2016

Per quart any consecutiu, el festival Temporada Alta porta, entre el 29 de gener i el 18 de febrer, alguns dels seus espectacles a  Buenos Aires (Argentina) i Montevideo (Uruguai), i, com a novetat, consolida la seva projecció a l’Amèrica Llatina inaugurant una nova seu a Lima (Perú). Els artistes i companyies catalanes que actuaran dins el festival són Baró d’Evel, David Espinosa, Iván Benet, Ramon Madaula i Clàudia Cedó.




Aquest any, el cicle Temporada Alta a Amèrica Llatina acollirà tres produccions catalanes que fins ara no havien tingut l’oportunitat d’actuar a l’Amèrica Llatina: Informe para una academia d’Ivan Benet, que estrenarà la versió en castellà de la coproducció de Temporada Alta 2013; El vacío del otro, preestrena del nou muntatge de dansa i circ de Baró d’Evel; i l’espectacle Mi gran obra de David Espinosa, que acaba de presentar amb un èxit rotund al festival Mime de Londres.

L’objectiu central és la presentació i difusió d’artistes catalans a la capital argentina, tal com s’ha fet en les passades edicions.

Les obres es podran veure al teatre Timbre4 (Buenos Aires) del 29 de gener al 8 de febrer; a la Sala Verdi, Centro Cultural de España (Montevideo); i, per primera vegada, també al teatre de l’Alianza Francesa (Lima). En els casos de Montevideo i Lima, les representacions s’allargaran fins el 18 de febrer.

A tots tres països s’hi projectarà també el curtmetratge The missing part, dirgit i protagonitzat per Baró d’Evel, i que constitueix el primer capítol del projecte The ONE project, impulsat per Temporada Alta, l’Arts Santa Mònica i la productora Nanouk Films. 

A més, durant les mateixes dates a Buenos Aires hi haurà la quarta edició del Torneig de Dramatúrgia Transatlàntic, que tindrà com a representants a Clàudia Cedó i Ramon Madaula, guanyadora i finalista de l’última edició del Torneig de Dramatúrgia Catalana, que s’enfrontaran a dos autors argentins: Leandro Airaldo i Patricia Suárez.

Com a novetat, aquest any la programació catalana es completarà amb propostes de 5 països convidats -Mèxic, Xile, Uruguai, Perú i Argentina- amb l’objectiu d’enfortir els lligams entre artistes catalans i internacionals.

Una iniciativa del festival Temporada Alta amb la col·laboració de l’Institut Ramon Llull

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"