Institut Ramon LLull

L’òpera contemporània '4Carmen' arriba a la Neuköllner Oper de Berlín

Música.  Berlín, 07/11/2015

L'òpera 4Carmen és el resultat de l’encàrrec que Òpera de Butxaca i Nova Creació (OBCNC) va fer a quatre parelles formades per un llibretista i un compositor, i consta de quatre peces breus que aborden el mite de Carmen des de perspectives diferents. Dirigida per Marc Rosich, es va estrenar al festival Castell de Peralada a l’agost i es podrà veure el 7 de novembre a la Neuköllner Oper de Berlín.




Amb 4Carmen, Òpera de Butxaca i Nova Creació repeteixen l’experiència del seu darrer projecte Dido Reloaded/Go, Aeneas, go!, estrenat al Teatre Lliure de Barcelona i també a la Neuköllner Oper de Berlín. Gràcies a aquest projecte el seu jove equip de creadors, format per sis parelles diferents, va guanyar el Berliner Opernpreis 2014.

D’aquesta manera, 4Carmen és un pas més en el naixement d’un nou repertori de peces líriques signades per joves creadors catalans. En aquest cas, els seus creadors estan dividits en quatre equips, cadascun format per un llibretista i un compositor: Mischa Tangian i Helena Tornero, Carles Pedragosa i Jordi Oriol, Clara Peya i Marc Angelet, Lucas Peire i Marc Artigau.

La peça es va estrenar el passat 5 d’agost al Festival Castell de Peralada i es podrà veure a la Neuköllner Oper de Berlín el proper 7 de novembre, i al claustre de l’Arts Santa Mònica els dies 26, 27 i 28 de novembre.
 

Programa

1. PASSIÓ, MORT I DOLOR: Lucas Peire i Marc Artigau
2. CARMEN AUX ENFERS: Mischa Tangian i Helena Tornero
3. RESTAURANT CARMEN: Carles Pedragosa i Jordi Oriol
4. AUTÒPSIA: Clara Peya i Marc Angelet

Amb la col·laboració de l’Institut Ramon Llull

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"