Institut Ramon LLull

Jordi Puntí és un dels dotze escriptors convidats al New Literature from Europe Festival

Literatura.  Nova York, 06/11/2015

Pocs dies després que s’acabi el festival IFOA de Toronto, on també hi és convidat, Jordi Puntí serà al New Literature from Europe Festival, que se celebra a Nova York del 6 al 9 de novembre. El festival organitza lectures i converses entre dotze escriptors de diferents països europeus.




Jordi Puntí participa el 6 de novembre a l’acte ‘A funny thing about writing...’, on discutirà amb l’editor Albert Mobilio i els escriptors Naja Marie Aidt i Alek Popov sobre els triomfs i les dificultats de fer servir l’humor com a eina per explorar el costat fosc de ficció.

També participa en una slam de traducció el dia següent, 7 de novembre, on 3 escriptors i els seus corresponents traductors a l’anglès competiran en un concurs de traducció improvisada que pretén ensenyar les complexitats del llenguatge i els canvis que es produeixen en el pas d’un idioma a un altre.

El New Literature from Europe Festival porta dotze edicions celebrant-se anualment. Amb lectures i discussions entre les principals veus literàries emergents d'Europa i alguns dels escriptors i crítics més importants dels Estats Units, el festival vol celebrar la importació a l’anglès de la nova literatura europea. La majoria d'actes són gratuïts i oberts al públic general.

Està organitzat conjuntament per l’Institut Nacional de la Cultura de la Unió Europea (EUNIC) i els instituts de cultura de diversos països europeus, entre ells lInstitut Ramon Llull.

Jordi Puntí (Manlleu, 1967) és autor de diversos llibres de relats molt celebrats tant per la crítica com pel públic, com Pell d’armadillo (1998) i Animals tristos (2002). Amb Maletes perdudes, la seva darrera novel·la, ha guanyat el premi Lletra d’Or i el Premi Llibreter, entre d’altres. L’obra ha estat traduïda a l’alemany, l’anglès i el francès. 

El festival congrega escriptors de països com Àustria, Dinamarca, Polònia, Bulgària, Romania o Albània

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"