Institut Ramon LLull

Lluís Tudela inaugura a Xile la seva primera exposició

Arts.  Valdívia, Xile, 29/08/2015

El fotògraf Lluís Tudela (Torroella de Montgrí, 1988), exposarà un recull de 16 fotografies sobre l’Empordà a l’Estudio Ñ de la ciutat xilena de Valdívia. L’exposició s’inaugura el dia 29 d’agost, i es tracta de la seva primera individual, comissariada per Orlando Rojas.




Coincidint amb el mes de la fotografia a Xile i amb el suport del ministeri de cultura d’aquest país, Lluís Tudela serà el segon artista en exposar a Estudio Ñ, un espai recentment inaugurat on ja s’hi ha pogut veure obres del fotògraf ucraïnès Sergey Melnitchenko.

Després d’acumular fotografies dels seus viatges per Espanya, de recórrer bona part d’Europa, de volar a Mèxic, de visitar Turquia o el Marroc i tenir devoció per Romania, Tudela centra l’exposició en fotografies de l’Empordà. Amant de l’expressionisme alemany, el realisme, l’impressionisme i les avantguardes, Tudela canalitza el seu interès per l’art en la pintura, el cinema, la fotografia i la música. I, mentrestant, troba a faltar els seus anys de puresa, l’adolescència, l’etapa on va descobrir tot allò que realment li interessava i on tot era nou, i aquesta melancolia es transmet a les seves fotografies, en aquest cas de llocs tan emblemàtics com el Molinet, la Cala Pedrosa, el Ter o el Montgrí.

Tudela descriu la fotografia com la millor eina d’expressió, des d’on pot mostrar de manera subjectiva tot allò que sent. En aquest cas, a través d’Estudio Ñ, Xile podrà conèixer 16 racons de l’Empordà amb fotografies que descriuen la terra on s’ha criat l’artista i que han fet que el portal canadenc Booooooom el situés en l’onzè lloc dins els cinquanta fotògrafs amb més projecció del 2013.   

No és la primera vegada que les fotografies de Tudela surten del país. Destaquen les exposicions col·lectives a Düo Gallery (París), Village (Leeds) o Church of London (Londres). Tot i que també ha treballat per encàrrec –destaca el seu últim reportatge Barcelona light per a la plataforma ViewPoints, un projecte recolzat per Bloomberg–, són les publicacions i les exposicions en què ha participat les que empenyen al jove torroellenc a seguir pujant a la seva moto amb la càmera a sobre per buscar la llum i l’enfocament que li permeti continuar fent-se un nom dins el món de la fotografia. En aquest sentit, cal destacar els seus treballs publicats a revistes online com Yukatan Press (Regne Unit), Ignant (Alemanya) o This is Vellum (Estats Units). I també a publicacions impreses com The Ones We Love (Estats Units), If You Leave (Regne Unit) o Errr Magazine (Mèxic).

El fotògraf torroellenc ha estat convidat a exposar fotografies de l’Empordà a Estudio Ñ de la ciutat de Valdívia. Inaugura el 29 d’agost.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"