Institut Ramon LLull

Benet Casablancas estrena ‘Obertura festiva’ als Estats Units

Música.  Colorado, EUA, 26/07/2015

Obertura festiva de Benet Casablancas s’estrenarà el proper 26 de juliol als Estats Units. Concretament ho farà al Colorado Music Festival, interpretat per la Chamber Orchestra del festival. L’endemà, 27 de juliol, l’obra serà interpretada a l’Estes Park Music Festival. 




Escrita el 2013, Obertura festiva és un homenatge al compositor català Xavier Montsalvatge. Es va estrenar el març de 2013 al Palau de la Música de la mà de la München Chamber Orchestra, dirigida per Alexander Liebreich. Ara s’interpretarà per primer cop als Estats Units, al Chautauqua Auditorium de Colorado en el marc del Colorado Music Festival. El recital anirà a càrrec de la Colorado Music Festival Chamber Orchestra.

Àmpliament reconegut com un dels principals compositors de la seva generació, Benet Casablancas (Sabadell, 1956) va estudiar a Barcelona i Viena, es va llicenciar en Filosofia a la Universitat Autònoma de Barcelona, i es va doctorar en musicologia a la mateixa universitat. A Viena va ser deixeble de Friedrich Cerha i Karl-Heinz Füssl. Les seves obres són interpretades regularment a Europa, Canadà, Estats Units, Japó i Amèrica Llatina.

Casablancas ha estat director del Conservatori Superior de Música del Liceu, Premi Nacional de Música de la Generalitat de Catalunya (2007) i Premio Nacional de Música del Ministeri de Cultura d’Espanya (2013). El compositor català ha escrit assajos com El humor en la música.Broma, parodia e ironíaUn ensayo (Reichenberger, Berlín, 2000) i La música catalana i les avantguardes europees (1916-1938) (Publicacions de l'Abadia de Montserrat, 1999). Des de fa molts anys combina la composició amb la docència i la investigació. Ha estat director pedagògic de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya i professor associat de la Universitat Pompeu Fabra. Ha impartit masterclass a Nova York, Viena, Munic, Apeldoorn, Buenos Aires, Brussel·les, Tokio, Malmö, Sant Petersburg, El Caire, entre d’altres.

Altres estrenes mundials i actuacions properes inclouen Nagoya (Japó), Salzburg (Àustria), Bayreuth (Alemanya), Buenos Aires i Córdoba (Argentina) i Valldemossa (Mallorca).

El 26 de juliol a les 19.30h al Chautauqua Auditorium de Colorado

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"