Institut Ramon LLull

L’Agrupación Señor Serrano, premiats amb el Lleó de Plata de la Biennal de Venècia

Escèniques.  Venècia, 15/04/2015

La companyia catalana d’arts escèniques Agrupación Señor Serrano ha estat guardonada amb el Lleó de Plata de la Biennal de Teatre de Venècia, que s’atorgarà el proper 3 d’agost. A més, estrenaran per primera vegada a Itàlia i amb el suport de l'Institut Ramon Llull el seu darrer muntatge A House in Asia, una creació d’Àlex Serrano, Pau Palacios i Ferran Dordal que va ser reconeguda amb el Premi de la Crítica de Barcelona 2014. El dramaturg català Àlex Rigola és l’actual director de la secció de teatre de la Biennal, que també guardonarà el director suís Christoph Marthaler amb el Lleó d’Or com a reconeixement a la seva trajectòria.




El Lleó de Plata reconeix la innovació del teatre de l’Agrupación Señor Serrano. La Biennal els ha escollit “per la seva recerca del teatre més personal en el qual el llenguatge de les imatges assoleix un significat universal”, “per la seva habilitat de convertir la càmera de vídeo en el protagonista de la història”, “per haver captat ràpidament l’atenció internacional i haver assolit l’èxit en un període curt de temps” i “per l’esforç i el valor necessaris avui en dia per arriscar-se amb una companyia al sud d’Europa i mantenir-se ferm en les pròpies conviccions ètiques i estètiques”.

L'Institut Ramon Llull dóna suport a la participació de l'Agrupación Señor Serrano a la Biennal de Teatre de Venècia d'enguany. També hi seran presents altres artistes catalans, com el director teatral Lluís Pasqual amb l'estrena italiana d'El Caballero de Olmedo i la participació en una trobada amb el públic.

En reconeixement al seu teatre innovador

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"