Institut Ramon LLull

Maria Barbal farà quatre conferències a Estats Units

Literatura.  Estats Units, 04/04/2015

Maria Barbal emprèn una ruta per universitats nord-americanes aquest proper mes d’abril. La visita, entre els dies 4 i 14, s’emmarca dins del programa Escriptor de l’any, que té per objectiu divulgar la literatura catalana traduïda a l’anglès a Canadà i Estats Units, i en el qual col·labora l’Institut Ramon Llull. La primera cita de l’escriptora de Tremp serà al Hood College de Frederick, Maryland. Després farà estada a Nova York, a la NYU. Més tard es traslladarà a la Universitat de Missouri. Finalitzarà l’itinerari a Washington, a la Universitat de Georgetown.




La gira nord-americana de Maria Barbal per quatre universitats del país commemora el trentè aniversari de la publicació de Pedra de tartera, la seva obra emblemàtica. L’escriptora farà xerrades a estudiants que llegeixen la novel·la, i aquests tindran la gran oportunitat de comentar-la amb l’autora. A més, Barbal farà una conferència oberta al públic titulada Els meus impulsos narratius. La novel·la: una manera d’entendre la vida.

El programa Escriptor de l’any vol difondre els autors catalans traduïts a l’anglès, en especial els contemporanis, pels països de l’Amèrica del Nord. El primer autor escollit ha estat Maria Barbal, en un procés en el que hi participen Roser Caminals, com a membre de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana i professora al Hood College, i la North American Catalan Society (NACS). L’Institut Ramon Llull dóna suport al programa, juntament amb la resta d’entitats contribuents que participen directament en l’organització.

Maria Barbal arribarà a Estats Units el dia 4 d’abril. El dilluns 6 assistirà al primer acte al Hood College de Frederick (Maryland). El dijous 9 al matí viatjarà a Nova York, on a la tarda farà la presentació a la NYU. El diumenge dia 12 es desplaçarà a la ciutat de Columbia (Missouri), on l’endemà, dilluns 13, hi haurà la conferència corresponent a la Universitat de Missouri. Per acabar la seva estada, l’escriptora visitarà Washington el dimarts 14, per fer de ponent a la tarda a la Universitat de Georgetown.

 

DATES DE LA GIRA ESCRIPTOR DE L'ANY:

Hood College, Frederick (Maryland)

6 d’abril a les 19h

Center for the Humanities, Whitaker Campus Center Commons, Room 220

New York University

9 d’abril a les 19h

King Juan Carlos I of Spain Center, NYU

University of Missouri

13 d’abril a les 15.30h

N240 Memorial Union

Georgetown University, Washington

14 d’abril a les 15.30h

ICC 462

En el marc de la gira Escriptor de l’any, que divulga la literatura catalana traduïda a l’anglès a Canadà i Estats Units

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"