Institut Ramon LLull

La Filarmònica de Szczecin, una obra catalana entre els finalistes dels Premis Mies van der Rohe 2015

Arquit. i disseny.  Barcelona, 25/02/2015

La Comissió Europea i la Fundació Mies van der Rohe han donat a conèixer les cinc obres finalistes que aspiren al Premi d’Arquitectura Contemporània de la UE d’enguany, els reconeguts Premis Mies van der Rohe. Entre les obres seleccionades es troba el treball de l’estudi establert a Barcelona BarozziVeiga per la Filarmònica de Szczecin, Polònia. La cerimònia de lliurement del Premi i el Premi de l’Arquitecte Emergent se celebrarà el dia 8 de maig al Pavelló Mies van der Rohe de Barcelona.




El Philarmonic Hall Szcecin, a Polònia, és l’obra de Barozzi Veiga finalista pels premis. Es tracta d’un impressionant edifici blanc, que aconsegueix reunir l’essència del context urbà amb la monumentalitat de les esglésies neogòtiques i el classicisme dels edificis de la ciutat. L’estudi, format pels arquitectes Alberto Veiga y Fabrizio Barozzi, ha guanyat nombrosos premis en certàmens tant nacionals com internacionals.

Els altres quatre aspirants al premi són el Museu d’Art de Ravensburg, d’Arno Lederer, Jórunn Ragnarsdóttir i Marc Oei; el Museu Marítim Danès, de Bjarke Ingels i David Zahle; el Celler Antinori, de Giovanni Polazzi, Laura Andreini, Marco Casamonti i Silvia Fabi; i el Centre d’Estudis Saw Swee Hock de la London School of Economics, de Sheila O’Donnell, John Tuomey i Willie Carey. Entre els prefinalistes també hi havia tres estudis catalans més: Arquitectura-g, per Casa Luz a Cilleros, Càceres; RCR Arquitectes, pel Soulages Museum de Rodez, França; i Arquitectura Agronomia, per l’equipament públic Parc Urbà i Centre de transports de Logroño.

El guardó més prestigiós del sector

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"