Rodada al cercle polar àrtic, la pel·lícula d’amor i d’aventures Ningú vol la nit és una producció hispanobulgarofrancesa, que compta amb Juliette Binoche, Gabriel Byrne i Rinko Kikuchi entre els seus papers protagonistes. Binoche interpreta el paper d’una dona que, el 1908, busca de Boston a Groenlàndia al seu marit, un explorador, per compartir amb ell el descobriment del Pol Nord. La cinta, amb guió de Miguel Barros, va ser rodada principalment entre paisatges nevats de Noruega, en un plató de Bulgària i finalment a l’illa de Tenerife.
“Berlín és el festival que m’ha legitimat com a directora”, ha reconegut Isabel Coixet en una entrevista amb l’agència de notícies EFE. La catalana és una cara habitual de la Berlinale, ja que hi ha presentat anteriorment cinc llargmetratges com a directora, un sisè com a part d’un col·lectiu de realitzadors i també va integrar el jurat internacional de l’edició del 2009.
D’altra banda, els germans Roca estrenaran Cooking up a tribute. La cinta es podrà veure el proper 10 de febrer dins de la secció ‘Culinary Cinema’ i Joan, Josep i Jordi Roca també participaran en un col·loqui organitzat per després de la projecció. Es tracta d’un film dirigit per Luis González i Andrea Gómez, que els productors han definit com a ‘road cooking movie’, ja que segueix els cuiners per la gira que van realitzar l’estiu passat pels Estats Units i Amèrica Llatina per participar en projectes socials a Houston, Dallas, Mèxic DF, Monterrey, Bogotà i Lima. El “Roca&Roll World Tour” els va servir per a acomplir un triple objectiu: exportar els plats que els han donat renom arreu, fer que joves cuiners puguin aprendre dels treballadors d’un dels millors restaurants del món i descobrir productes locals que els puguin servir d’inspiració.
Tampoc és la primera vegada que els Roca seran a la Berlinale. De fet, fa tot just un any, van estrenar El somni, una pel·lícula dirigida per Franc Aleu que plasmava audiovisualment el procés creatiu de més de 40 artistes que van participar en la realització d’un sopar-òpera cuinat pels catalans al centre Arts Santa Mònica.