Institut Ramon LLull

‘10.000KM’ i ‘Imparables’, participen a diferents festivals internacionals

Cinema.  Bakersfield | Baku | Riga, 07/11/2014

El debut cinematogràfic del català Carlos Marqués-Marcet, 10.000KM, està nominat com a millor òpera prima en el Festival de Cinema Europeu. D'altra banda, el documental Imparables, una producció de Black Train Films i Televisió de Catalunya, participarà en dos festivals: el Bakersfield Film de Califòrnia i el Baku International FICTS Sport Film. Ambdós llargmetratges ja han sigut premiats en altres certàmens internacionals.




El festival Outside the Box, que se celebrarà del 7 al 9 de novembre a la ciutat californiana de Bakersfield, exhibirà el documental Imparables. Narra la història del grup Piratas Team –format per ciclistes amb discapacitats físiques–, que té com a protagonista Juanjo Méndez, un dels millors ciclistes paralímpics del món després de perdre una cama i un braç en un accident de moto.

La producció de Black Train Films i Televisió de Catalunya també participarà al Baku International FICTS Sport Film del 17 al 22 de novembre. Imparables va ser guardonada com a millor producció de Catalunya al BCN Sports Film Festival i també va ser present al Berlin Independent Film Festival i al George Lindsey Film Festival d'Alabama, als Estats Units.

D'altra banda, la pel·lícula 10.000KM de Carlos Marqués-Marcet participarà al Festival de Cinema Europeu del proper 13 de desembre a Riga. Ho farà com a un dels cinc nominats en la categoria de 'Descobriment Europeu' per la millor òpera prima. La cinta ja és una de les pel·lícules revelació de l'any i ha estat ben rebuda per la crítica internacional. Tot i quedar-se a les portes de representar l'Estat espanyols als Oscars, 10.000KM va triomfar al Festival de Màlaga, amb cinc guardons, i també ha participat al Seattle International Film Festival i al BFI London Film Festival, entre altres.

Les cintes ja han rebut reconeixements a diversos certàmens

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"