Institut Ramon LLull

Fantàstica ressenya de la traducció en anglès d’“Incerta Glòria” a 'Literary Review'

Literatura.  Regne Unit, 07/10/2014

La versió traduïda d’Incerta Glòria ha rebut la primera crítica. L’autor Michael Eaude ha valorat molt favorablement el clàssic de Joan Sales, disponible en anglès en botigues des del passat 2 d’octubre. És una traducció de Peter Bush a l’editorial MacLehose Press. Sota el títol ‘Beyond Hemingway’ [Més enllà de Hemingway], la crítica ha sortit publicada a Literary Review que, amb 34 anys d’història, és considerada la revista literària més popular entre els britànics. El proper 19 de novembre, Incertain Glory es presentarà a la British Library de Londres.




En la seva crítica, Michael Eaude situa Incerta Glòria de Joan Sales entre els millors llibres sobre la Guerra Civil Espanyola. De fet, el compara amb les obres de grans de la literatura com George Orwell o Ernest Hemingway, situant el clàssic de Sales per davant per haver estat escrit per un català que vivia i coneixia la complexitat de la societat dels anys trenta des de dins. 

És de destacar, a més, el paràgraf final de la crítica a Literary Review:

“Fantàsticament llegible, amb vives imatges del món físic i del dia a dia que dóna substància a la ficció, intercalades amb agudes converses, esbroncades filosòfiques escatològiques i tocs d’humor (normalment negre), Incerta Glòria és una gran novel·la que expressa la desil·lusió d’una generació que va lluitar una legítima guerra contra el feixisme, però que va perdre l’idealisme i la joventut.” 

A la venda en anglès des del 2 d’octubre

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"