Institut Ramon LLull

Cinema català al cartell del 62è Festival de San Sebastián

Cinema.  San Sebastián, 19/09/2014

L’edició del Festival de San Sebastián d’enguany inclou nombroses produccions procedents de Catalunya en la seva programació. Així, del 19 al 27 de setembre, es podran veure 13 pel·lícules amb petjada catalana en el certamen cinematogràfic internacional per excel·lència dels països de parla hispana. D’entre els films seleccionats, en destaquen Murieron por encima de sus posibilidades d’Isaki Lacuesta i Lasa y Zabala de Pablo Malo en la ‘Secció Oficial’ del festival.




La pel·lícula Murieron por encima de sus posibilidades (2014) del director gironí Isaki Lacuesta és part de la ‘Secció Oficial’ del Festival de San Sebastián. Fora de competició també hi serà present Lasa y Zabala (2014) del basc Pablo Malo, una coproducció d’Abra Producciones i la productora catalana Parsimònia. Ambdues cintes compten amb actors i actrius catalans.

No todo es vigilia (Hermes Paralluelo, 2014), de la productora independent catalana El Dedo en el Ojo, competirà a la secció ‘Nuev@s Director@s’, juntament amb dotze pel·lícules més. Entre elles, també hi ha Los tontos y los estúpidos (Roberto Castón, 2014), amb les catalanes Nausicaa Bonnín i Vicky Peña.

Gairebé la meitat dels 11 llargmetratges de la secció ‘Made in Spain’ del festival tenen director d’origen català. El barceloní Carlos Marqués-Marcet competirà amb l’aclamada 10.000KM (2014) al costat de Stella Cadente (2013), dirigida pel també barceloní Lluís Miñarro; Hermosa Juventud (2014) de Jaime Rosales; Sobre la marxa (2013) de Jordi Morató i Ciutat morta (2013) de Xavier Artigas i Xapo Ortega.

La programació de ‘Perlas’ inclou Still the Water (Naomi Kawase, 2013) i Paradise Lost (Andrea Di Stefano, 2014), dues cintes amb producció catalana. D’una banda, la pel·lícula de Kawase ha comptat amb la productora de Lluís Miñarro i la francesa Comme des Cinemas, mentre que el film de l’italià Di Stefano és una coproducció de Chapter 2 amb les catalanes Roxbury Pictures i Paradise Lost Film AIE.

També de coproducció catalana i dins de ‘Cine en construcción’, Paula (2014) és obra del jove argentí Eugenio Canevari, afincat a Barcelona des de fa sis anys. El curtmetratge català Alex (2014) de Laura García és una producció d’ESCAC Films i està programat dins de l’‘Encuentro Internacional de Estudiantes de Cine’.

Un total de 13 produccions catalanes

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"