Institut Ramon LLull

La soprano catalana Conxita Badia, homenatjada a Sant Petersburg

Música.  Sant Petersburg, 24/08/2014

La ciutat de Sant Petersburg ret homenatge aquests dies a la reconeguda cantant d’òpera catalana Conxita Badia (Barcelona, 1897-1975), una de les més importants del segle XX en el territori català. La mezzosoprano russa Elena Obraztsova és la responsable del Concurs Internacional de Música de Cambra en memòria de l’artista catalana, que té lloc del 24 al 30 d’agost. Badia i Obraztsova es van conèixer al Concurs Viñas de 1970, que la cantant de Sant Petersburg va guanyar, i des d’aleshores els va unir una gran amistat.




El certamen internacional reuneix 58 joves cantants d’arreu del món d’una edat compresa entre els 20 i els 35 anys. El jurat, encapçalat per Obraztsova, escollirà un màxim de 30 participants per passar a la segona ronda i, d’aquests, un màxim de 15 per competir a la final. Els concursants hauran de defensar les obres en la llengua original i de memòria. Els compositors a interpretar van des dels italians Verdi o Rossini als espanyols Granados i Falla, que es van inspirar en Badia.

En motiu d’un concurs internacional

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"