Institut Ramon LLull

La Càtedra de Cultura Catalana de la Universitat de l'Havana celebra el seu desè aniversari

Llengua.  La Havana, 04/02/2014

Els dies 4 i 5 de febrer tindran lloc les jornades commemoratives per celebrar el desè aniversari de la fundació de la Càtedra de Cultura Catalana de la Universitat de l’Havana que es celebraran a la mateixa universitat. Entre les activitats organitzades hi ha diverses taules rodones, com ara “La huella catalana en espacios cubanos: las sociedades” o “Líneas investigativas y publicaciones producidas por autores cubanos sobre los Països Catalans”. També s’hi presentarà el llibre Cuba i Cataluña: encuentro de pueblos i culturas (2013), coordinat pels professors Barbara Beatriz Laffita, Carlos A. García i Alejandro Sánchez (director de la Càtedra), i publicat per l’editorial de la Universidad de La Habana, que inclou les ponències presentades en el Primer Taller Cuba y Catalunya: Encuentro de Pueblos y Culturas.




La Càtedra de Cultura Catalana de la Universitat de la Havana s’emmarca dins el Departamento de Estudios Lingüísticos y Literarios de la Facultad de Artes y Letras i va ser fundada l’any 2003, arran d’un conveni subscrit amb l’Institut Ramon Llull. Des de llavors s’hi han ofert cursos de llengua i cultura catalanes, i s’hi ha promogut activitats acadèmiques i culturals, amb el suport de l’Institut Ramon Llull, com ara el II Taller Internacional Cuba i els Països Catalans “Encuentro de Pueblos y Culturas” a la Universitat de l’Havana, que va tenir lloc el 2011.

L’objectiu d’aquestes actuacions és aconseguir d’incrementar la visibilitat i l’impacte dels estudis catalans a les universitats com a focus de coneixement i de recerca de la llengua, la literatura i la cultura catalanes, contribuir a millorar-ne la qualitat i alhora donar a conèixer la llengua i la cultura catalanes a l’exterior. Actualment a la universitat cubana s’imparteixen cinc  nivells de català i s’hi convoquen proves de certificació de llengua catalana organitzades per l’Institut Ramon Llull.

S’hi presenta el llibre Cuba y Cataluña: encuentro de pueblos i culturas

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"