Institut Ramon LLull

Tres films catalans al Festival de Cinema de Tubinga

Cinema.  Tubinga, 17/04/2013

Del 17 al 24 d'abril se celebra una nova edició del Festival de Cine Español y Cine Latino de Tubinga (Alemanya), organitzat per l'associació Cine Latino-Cine Español. Aquesta entitat vol ser la plataforma de difusió més important a Alemanya del cinema que es fa a Amèrica del Sud i a Espanya. 




Amb una selecció de més 30 llargmetratges i documentals que han estat guardonats als festivals més prestigiosos del món, com ara Cannes, Berlín, Venècia o Espanya, el festival ofereix la possibilitat d'endinsar-te a les cultures i civilitzacions de diferents països com Argentina, Mèxic, Cuba, Venezuela, Bolívia o Espanya. El festival fa molts anys que programa regularment pel·lícules i/o directors catalans i té extensions a les ciutats de Stuttgart i Freiburg.
Enguany, s'hi ha programat Animals, de Marçal Forés, Una pistola en cada mano, de Cesc Gay; i El Brau Blau, de Daniel Villamediana.

Animals, òpera prima de Forés, és una historia d'amor adolescent, de sacrifici, de la tragèdia de dos mons enfrontats, fantasia i realitat. En Pol, un adolescent que viu amb el seu germà i estudia secundària a l'institut britànic, té un secret: Deerhoof, un tendre ós de peluix que pensa, es mou i amb qui comparteix els seus millors moments. La seva vida transcorre amb normalitat fins que apareix Ikari, un enigmàtic alumne per qui en Pol queda fascinat. Una mort inexplicable i una sèrie d'estranys esdeveniments transformen l'afable vida estudiantil en una aventura fantàstica que absorbeix els seus protagonistes.

Una pistola en cada mano retrata vuit homes al voltant dels 40 que, desconcertats i perplexos, es veuen embolicats en situacions quotidianes que reflecteixen el seu principal conflicte: la crisi d'identitat masculina. La seva incapacitat per expressar el que senten els condueix a situacions còmiques i patètiques que deixen atònites les dones. La presentació de la pel·lícula comptarà amb la presència d'un dels membres de l'equip.

A El brau blau, un jove fascinat pel món dels braus viu aïllat al camp intentant donar forma a la seva obsessió: el toreig interior, toreig sense brau. Un camí espiritual basat únicament en la tècnica com a fi en si mateix. Per això, després d'un període de formació i entrenament individual, començarà a construir un espai propi on dur a terme la seva gran obra. El director, Daniel Villamediana, participarà a una master class a la Universitat de Tübingen.

Animals, Una pistola en cada mano i El brau blau

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"